15. juli 2024

Mammaen legger en hvit hanske på sin for tidlig fødte baby. Neste dag blir alle sykepleierne rørte til tårer!

I 2001 ventet amerikanske Yamile Jackson forventningsfullt på sitt første barn, Men i den sjette måneden, ble hun rammet av svangerskapsforgiftning.

For både hennes egen og babyens skyld, måtte hun føde barnet med en gang. Når Zachary ble født veide han bare 1000 gram – og han måtte tilbringe sine første 155 dager på intensivavdelingen.

Mammaen Yamile var konstant ved sønnens side, men på grunn av sykehusets regler kunne hun ikke være der om natten.

Hver kveld når hun måtte forlate sønnen sin, gråt hun. Hun ville ikke at han skulle være ensom på sykehuset, blant alle slangene og tubene han var koblet til.

En kveld da Yamile var hjemme og vasket med gummihansker på, fikk hun en ide som hun umiddelbart satte i aksjon.

Hun tok en hagehanske, fylte den med linser, og sydde den sammen.

Neste dag satt hun med hansken tett inntil kroppen, slik at den ble varm og fikk hennes duft på seg. Når hun senere samme kveld måtte forlate sønnen på sykehuset igjen, la hun hansken rundt ham.

Da hun kom tilbake dager etter ble hun møtt av sykepleierne på avdelingen, som sa at Zachary hadde sovet bedre enn før. Pustingen og hjerterytmen hadde også blitt bedre.

Fra da av gikk det ikke en eneste natt uten at Zachary sov med hansken.

Oppfinnelsen fungerte så bra at sykepleierne spurte Yamile om hun ikke kunne lage flere, så de kunne ha noen på avdelingen.

Det var noe Yamile gjerne ville gjøre. Hun laget 100 stykker, av litt forskjellige materialer, slik at de kunne teste seg frem til hva som fungerte best.

Det ble en så stor suksess at Yamile til slutt startet et eget foretak. Og helt siden da har mange fått hjelp av hansken.

Studier gjort i 2015 viser at premature babyer som sover med hansken får bedre oksygentilførsel, og færre komplikasjoner.

Noen ganger kan en mors kjærlighet til sitt barn være alt som trengs for å komme på en genial, men likevel avgjørende oppfinnelse.

I dag har Zachary det bra, og han er veldig stolt av morens oppfinnelse.

I videoklippet nedenfor snakker Yamile selv om hansken.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!