Moren døde nesten av brystkreft. Men nå har sønnen funnet opp en BH som kan redde millioner!

4433

Brystkreft er en vanlig sykdom som gjør at mange kvinner må ofre sine bryster, og i altfor mange tilfeller livet.

Hvis tegn på brystkreft oppdages tidlig, så kan kvinnen reddes. Julian Rois Cantu var bare 13 år gammel da moren fikk diagnosen – for andre gang.

I løpet av tiden han holdt på å miste henne, skjedde det noe inni ham, som gjør at han nå kan endre fremtiden. I dag er Julian 18 år gammel, og han har funnet en veldig spesiell BH – som oppdager brystkreft.

Julian Rois Cantu var bare 13 år gammel da han fikk kjenne på frykten for å bli uten moren sin for resten av livet, da hun ble rammet av alvorlig brystkreft.

«Hun ble diagnostisert for sent. Hun mistet brystet sitt, og nesten livet.» sier han.

Da han var 17 år gammel startet han sitt eget selskap: Gigia Technologies, med mål om å redde så mange kvinners liv som mulig.

Nå har Julian funnet opp en BH som oppdager tegn på brystkreft på et tidlig stadium. De 200 innebygde sensorene registrerer endringer i brystet, og man kan holde styr på endringene via en app. I videoklippet nedenfor forklarer Julian selv hvordan den fungerer.

Til å være bare 18 år gammel har Julian gjort mye bra. Vi håper oppfinnelsen hans slår an, og at han fortsetter i samme spor.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!