Elevene ser henne som «bare» en vaskedame. Men det læreren gjør da får ALLE til å tenke!

99338

«Ikke for skolen, men for livet lærer vi». Noen har kanskje hørt dette uttrykket fra sine dager på skolebenken.

En veldig pragmatisk universitetslærer har virkelig tatt dette til hjertet, og gitt elevene sine en real leksjon i ydmykhet.

På en medisinsk skole gikk læreren inn i forelesningssalen, og overrasket elevene sine med en uanmeldt prøve. Alle sukket, men den beste eleven var bekymringsløs og trygg. På kort tid hadde han fullført nesten hele prøven.. men så kom han til det siste spørsmålet:

«Hva heter renholderen som pleier å rengjøre denne bygningen?»

Eleven lo og trodde det var en spøk. Her måtte læreren ha tillatt seg å ha det litt morsomt, tenkte han. Studenten hadde sett vaskedamen flere ganger rundt omkring i korridorene, men han visste ikke hva hun het – så han etterlot spørsmålet ubesvart.

En annen elev så på læreren og spurte ham:

«Det er vel ingen poeng for det siste spørsmålet? Hun er jo bare en vaskedame…»

Læreren svarte:

«Selvfølgelig er det poeng for det. Du skjønner, i ditt profesjonelle liv vil du møte mange mennesker. Alle er viktige. Hver person fortjener kreditt, enten gjennom en vennlig hilsen eller et smil.»

Denne prøven ble noe elevene aldri vil glemme. Det riktige svaret på det siste spørsmålet var forresten «Marianna».

Elevene lærte en verdifull lekse: Alle trenger en liten bekreftelse en gang i blant. Ikke alle har en fantastisk karriere, men mange mennesker jobber hardt, og våre liv ville vært mye vanskeligere uten deres innsats bak kulissene. En god grunn til å behandle alle med respekt, ikke sant?

Del gjerne denne artikkelen for å spre budskapet!