Guttene blir forsøkt kidnappet av fremmede. Da husker de morens LIVREDDENDE knep!

7869

Alle foreldre kan kjenne seg igjen i panikken som plutselig kommer når de blir påminnet om hvilke grusomme mennesker det finnes der ute. Ofte hører vi om barn som blir kidnappet, og alt vi kan tenke er at «noe slikt skal ALDRI skje med mine barn..!». Men hva kan vi gjøre når vi ikke kan overvåke dem 24/7?

Jodie Norton har fire barn og hennes verste mareritt ble plutselig en realitet når barna hennes ble forsøkt kidnappet. Det var kun takket være knepet hun hadde lært sønnene at de klarte å redde seg selv ut av situasjonen. Nå spres dette livreddende knepet seg over hele verden til millioner av foreldre.

Du har sikkert hørt det før, eller til og med sagt det til dine egne barn: «Ikke ta imot ting fra fremmede». Firebarnsmoren Jodie anbefaler nå at alle foreldre bør minne barna sine på akkurat dette minst én gang til.

Grunnen til det er at for en stund siden ble hennes egne gutter tilnærmet av en liten gruppe mennesker som kunne være pedofile.

Jodie hadde plutselig fått store smerter i mageregionen når hun sto i dusjen, men klarte heldigvis å få på seg noen klær, samle barna i bilen og kjøre seg selv til akutten. Vel fremme fikk hun tak i naboen sin som skulle komme å hente Jodies eldste sønner for å kjøre dem til skolen.

Sønnene, bare 10 og 8 år gamle, satt seg ned utenfor sykehusrommet og ventet på naboen som skulle komme om fem minutter.

Senere samme dag kom Jodie hjem fra sykehuset, men når sønnene kom hjem fra skolen fikk hun høre noe som fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på henne. Jodie hadde trodd at naboen skulle komme å hente guttene fra hjemmet sitt, som bare var fem minutter unna sykehuset, men han var hele 40 minutter unna. På bloggen sin skriver Jodie:

«På disse 40 minuttene fikk mine to sønner sitt første møte med de skumle, perverse fremmede de hadde blitt advart mot gjennom hele barndommen. Mens de satt på den benken hadde en voksen kvinne og to menn kommet bort og spurt om de kunne «hjelpe dem ved å bli med til badet der kjæresten hennes gjemte seg fra legen, og se om de kunne overtale ham til å komme ut og få behandling.

Til og med etter at CJ (sønnen) hadde svart «nei takk» fortsatte de. 

«Vær så snill? Dere kan virkelig redde livet hans om dere vare går inn på det badet og forteller ham at det er trygt å komme ut.»

CJ fortalte at han svarte på alle spørsmål med «nei takk», helt til de til slutt gav opp. Like etterpå kom naboen min og guttene mine hoppet inn i bilen hans. Men før de dro så de en tredje mann komme ut fra badet for å sette seg i bilen med de andre eklingene før de kjørte sin vei. 

Sjokket og sinne mitt forvandlet seg til en enorm takknemlighet når jeg hørte CJ sitere trygghetsregelen vi satt opp i familien for ikke så lenge siden. Det hjalp ham å finne ut at disse menneskene ikke var snille. Mer spesifikt, det var et tips for å identifisere en ‘skummel person’. 

CJ: «Mamma, jeg visste at de var skumle folk fordi de ba oss om hjelp. Voksne ber ikke barn om hjelp.»

Mamma Jodie hadde ikke sagt til barna at de aldri skulle snakke med fremmede, da de kanskje kom til å bli nødt til det en dag. Hun lærte dem heller å identifisere «feil» type fremmede, blant annet ved å fortelle dem at voksne fremmede aldri ber barn om hjelp. Dette hadde ungene tatt til seg.

Når Jodie publiserte blogginnlegget sitt om hendelsen ble det delt tusenvis av ganger, og rost opp i skyene av foreldre som mener at flere burde lære barna sine dette.

Om ikke Jodie hadde lært barna sine å oppdage varselsignalene i en slik situasjon med fremmede kunne guttene ha blitt med dem… Det denne historien viser er hvor utrolig viktig det er å lære barna om farer tidlig. Del denne artikkelen på Facebook for å advare andre, og del gjerne dine ‘trygghetsregler’ og tips i kommentarfeltet.