18. juni 2024

Moren kvittet seg med sin nyfødte baby. Men 20 år senere ser hun det UTENKELIGE på TV!

Noen livshistorier er mer rørende enn andre. De kan begynne litt mørke, men ofte, takket være tro og håp, ender de opp på steder ingen ville ha trodd var mulig. Dette er historien om en slik mirakuløs reise. Det hele begynte i Sibir, for 24 år siden.

Dagen var 29. februar 1992. I en liten landsby i nærheten av Bratsk i Russland, ble en liten jente født. Foreldrene ga henne navnet Tatiana.

Den lille jenta hadde en medfødt misdannelse som kalles fibular hemimelia. Dette innebærer at hun ikke har leggbein, ankler, hæler, eller andre fot-bein. Med denne tilstanden, var det lite sannsynlig at hun noensinne ville være i stand til å gå.

Tatianas foreldre var veldig unge: bare 17 og 18 år gammel – og de var overbevist om at de ikke ville være i stand til å ta vare på datteren. De etterlot henne derfor til et barnehjem i Sibir. Der tilbrakte Tatiana sitt første, mareritt-aktige år av sitt liv.

Men en dag skulle alt forandres.

Et amerikansk par, Beth og Steve Long, hadde sett Tatiana i en internasjonal adopsjons database, og etter å ha hørt den tragiske historien om henne, bestemte de seg for å handle. De reiste derfor fra den andre siden av jordkloden, for å adoptere den lille jenta – som da var 13 måneder gammel.

De tok henne med til Baltimore i den amerikanske delstaten Maryland. Der fikk Tatiana et nytt hjem, en ny familie, og et nytt liv. Og ikke minst et nytt navn: Beth og Steve omdøpte henne til Jessica.

Fem måneder senere, da Jessica var 18 måneder gammel, ble begge bena hennes amputert – og hun kunne begynne å lære seg å gå med ben-proteser.

Jessica mestret raskt den nye ferdigheten. Konkurranseinstinktet hennes var sterkt, og til tross for sine fysiske begrensninger, utviklet hun en stor interesse for idrett.

Hun lærte seg å svømme i besteforeldrenes basseng.

Svømming ble Jessicas store lidenskap. Hun hadde en jevn fremgang, og i 2004 ble hun den yngre amerikaneren til å delta i Paralympics, som ble holdt i Athen i Hellas.

Til tross for at hun var yngre enn de andre deltakerne, vant hun 3 gullmedaljer!

Men Jessicas suksess stoppet ikke der: Hun fortsatte å vinne medaljer, knuste verdensrekorder, og hun ble snart en av verdens beste svømmere.

I 2012 deltok hun i Paralympics i London, og to spesielle personer fulgte med fra det egentlige hjemlandet hennes: Natalia og Oleg Valtysheva fulgte spent med fra Russland. Paret hadde sine mistanker, men hadde ingen måte å vite om svømmestjernen var datteren deres på.

Men det var i ferd med å endre seg.

Etter Jessicas suksess i London, fikk russiske journalister høre historien om henne. De visste at Jessica ønsket å møte sine biologiske foreldre, og begynte umiddelbart å lete etter dem.

Det viste seg snart at Jessicas foreldre fortsatt bor i Bratsk. De fikk kontakt med hverandre, og ble enige om å møtes.

20 år etter avskjeden, ble Jessica gjenforent med sin mor, far, og sine 3 søsken. Det var et følelsesladet møte som ingen av dem noensinne vil glemme.

«Jeg møtte min russiske familie. Jeg elsker dem mer enn ord kan beskrive. Hjertet mitt er så fullt!» skrev Jessica Long på Twitter.

På et tidspunkt var det utenkelig at Jessica ville gjøre det så bra i bassenget, men den bestemte svømmeren trosset alle odds. Hun har bevist at ingenting er umulig, og etter at hun ble gjenforent med sin biologiske familie, har livet hennes virkelig blitt fullkomment.

«Det har vært en reise jeg aldri vil glemme. Dette bildet sier alt…Jeg bare elsker henne!» skriver Jessica Long på Facebook.

Håp er det siste som dør, noe den utrolige Jessica Long er et godt eksempel på.

Del denne utrolige historien med venner og familie på Facebook!