Se på denne tiggeren. Du vil ALDRI glemme hva han gjør – og det er helt sikkert!

1098

Det finnes sannheter her i verden som gang på gang beviser seg sanne: Mens de rike gjør hva som helst for å opprettholde velstanden sin, er de fattige villige til å dele selv sin siste skjorte.

Denne mannen har levd i 100 år, og har et hjerte av gull. For det han gjør hver dag for å hjelpe andre, kan han ikke beskrives som noe annet enn en ekte helt.

Dette er Dobri Dobrev. Så lenge han kan huske har han gått 25 kilometer, hver eneste dag, fra hjembyen til den bulgarske hovedstaden Sofia – i all slags vær. Og det for en helt spesiell grunn.

Både klærne og skoene hans er hjemmelaget av noen innsamlede gamle filler. Han tilbringer dagene sine på gata i Sofia, for å tigge. Men han tigger ikke for seg selv…

Nei, langt ifra! Han klarer seg faktisk på den magre pensjonen han får, som er på omkring 700 kroner i måneden. Pengene han samler inn, gir han bort til noen andre..

Så lenge han har gjort dette, er det estimert at han har samlet inn rundt 450.000 kroner – og hver eneste krone har han donert til forskjellige barnehjem i Sofia. For ingenting er viktigere for han enn at de fattige barna skal ha et bedre liv enn han hadde.

Han har fått kallenavnet «The Saint of Baylovo», som er hjembyen hans. Dobri er nå over 100 år gammel, og under andre verdenskrig ble han nesten døv.

Men hjertet hans er fortsatt på riktig sted, og det banker for de fattige, foreldreløse barna i Bulgaria. De kaller ham «bestefar Dobri», og smiler fra øre til øre når de ser ham.

Dobri er virkelig en sjelden god sjel. Hva om alle i verden hadde tenkt på samme måte som denne mannen?

 

[adsense2]

 

Han kunne ha brukt pengene til å gjøre sitt eget liv bedre og enklere, men ingenting er viktigere for ham enn å hjelpe andre som trenger det mer.

Del denne utrolige historien med dine venner på Facebook!