Hun putter fingeren i drinken sin. Men når neglelakken skifter farge, ringer hun politiet!

167783

Du har sikkert hørt skremmende historier om dette på radio og TV, eller lest om det i avisene.

«Voldtektsdop» er relativt lett tilgjengelig, og det har aldri vært så enkelt å sette noen ute av spill som det er nå. Menn blir ofte ranet under påvirkning av hemmelig administrerte stoffer, og kvinner blir voldtatt. Spesielt blant unge mennesker er dette et stort problem. Men fire studenter ved North Carolina State University ser ut til å ha funnet løsningen!

Disse smarte unge mennene har funnet en enkel og diskret løsning for å beskytte kvinner. De har utviklet en spesiell neglelakk, som skifter farge når den kommer i kontakt med forskjellige typer «voldtektsdop». Det eneste man trenger å gjøre er å røre rundt i drinken med fingeren, så skifter neglelakken farge hvis drinken inneholder narkotiske stoffer.

Studentene har gitt prosjektet navnet Undercover Colors.

Produktet er dog under utvikling enda, og kan foreløpig bare oppdage et begrenset antall narkotiske stoffer. Men ideen er fantastisk, og perfekt for å finne ut om den nye fyren du nettopp møtte i baren bare ville spandere en drink, eller om har andre intensjoner.

Den store fordelen er at det går fort å finne ut om det er tilsatt noe i drinken, og at det kan gjøres veldig diskret. Hvis testen er positiv, bør man kontakte politiet snarest mulig.

Men inntil produktet er ferdigutviklet og kan kjøpes, er det viktig å være kritisk når man er ute på byen. Hold et godt øye med drinken din, og ikke drikk for mye alkohol.

 

[adsense2]

 

Hva synes du om de unge studentenes prosjekt?

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!