19. juli 2024

Alle stirrer på pappaen når han drar den skrikende 2-åringen ut av lokalet. Men han har noe VIKTIG å fortelle!

Clint Edwards er far til to, og skriver en blogg om familielivet sitt – som ikke alltid er så harmonisk. Reaksjonene han fikk når han dro sin skrikende 2-åring ut av en restaurant, fikk amerikaneren til å skrive dette:

«Jeg sitter i bilen med datteren min. Det startet som en familie som skulle spise middag, men hun fikk et raserianfall fordi moren ikke ville la henne kaste kyllingen rundt omkring. Så hun skrek og skrek, og sparket rundt seg. Og siden jeg var den eneste som var ferdig med å spise, var deg jeg som måtte ta henne med ut av restauranten. Jeg bar henne forbi baren, og alle stirret på meg – de fleste av dem barnløse, antar jeg. Ingen med barn hadde gitt meg disse blikkene, som så ut til å si: ‘Hvis du ikke kan kontrollere barnet ditt, så ikke ta henne med til en restaurant!’

Vel…Jeg kan ikke kontrollere barna mine.

Ikke hele tiden.

Ikke ennå.

Hun er to år gammel, og det vil ta mange år å lære henne hvordan hun skal oppføre seg i det offentlige rom. Den eneste måten å lære henne dette på, er å ta henne med ut og vise henne hva som er rett og hva som er galt. 

Disse leksjonene krever tålmodighet, hardt arbeid og erfaring fra den virkelige verden der ut. Jeg synes synd på de menneskene i baren som ble irritert over datteren min, men de er også en del av læringsprosessen. Foreldrene dine har gjort dette med deg, og derfor vil du kjenne deg igjen når et barn gjør noe irriterende i en restaurant. Dermed vil du reagere med å si at ‘disse foreldrene må få kontroll på barna sine.’ Derfor har du blitt en veloppdragen person.

Jeg skjønner. Barn er irriterende når de bråker. Jeg vet det, fordi jeg lever med det hver eneste dag. Men før du blir sint og dømmer noen, vær klar over at du ikke ser dårlige foreldre, men foreldre som jobber for å forbedre situasjonen.

Du ser hva det vil si å gjøre et barn til et menneske.»

 

[adsense2]

 

Dette er nok en situasjon mange foreldre kjenner seg igjen i.

Del denne artikkelen hvis du er enig med Clint Edwards!


[widget id=»text-13″]