Når sønnen fikk brannskader, pakket de ham inn og lot ham «hvile». Når politiet ser ham 1 år senere, får de sjokk!

2252

I 2011 ble den ukrainske byen Mukachevo rammet av en ødeleggende brann. Brannen ødela en hel gate, men heldigvis ble ingen personer skadet. Det trodde i alle fall myndighetene i nesten et år – før de fant ut den forferdelige sannheten.

Nesten et år etter brannen, fikk byens sosialtjeneste en urovekkende melding: Noen naboer varslet om at det var en 7 år gammel gutt i gaten deres som trengte umiddelbar medisinsk hjelp, som foreldrene hans ikke ga ham. Men verken politiet eller sosialtjenesten visste hva de skulle forvente seg når de skulle undersøke saken nærmere.

Politiet fant gutten, og oppdaget at kroppen hans var dekket av brannskader. Skadene var gamle, men de så ubehandlede ut og var kun dekket av skitne klær.

Gutten, som heter Ihor Lakatosh, hadde ikke fått skadene nylig – de var fra den forferdelige brannen fra et år siden! Omtrent 30 prosent av huden hans var brent. Men istedet for å ta ham med på sykehuset, hadde foreldrene pakket ham inn i et teppe, og lagt han ned for å «hvile» ham. Smertene var uutholdelige: Ihor kunne ikke røre seg, og måtte tilbringe flere måneder sammenkrøllet i sengen. Og på grunn av den permanente liggestillingen, ble ryggraden og den høyre armen hans deformert. Det var et under at den stakkars lille gutten fortsatt levde.

Gutten ble umiddelbart fraktet til sykehuset og foreldrene ble tatt inn til avhør. Det er vanskelig å se for seg hvordan de har klart å ignorere sønnens smertefulle tilstand så lenge. Når de ble anmeldt for barnemishandling, forsvant foreldrene plutselig.

Men Ihor virker ikke som en trist gutt. Han virker dog fornøyd med å ha sluppet unna de grusomme foreldrene sine.

Legene ble overrasket over hvor livlig gutten var, til tross for hva han har gjennomgått.

Bogdan Kikina, sjefen på et lokalt barnehjem, kunne ikke holde tårene tilbake da han så Ihor for første gang. Gutten var liten og svak. Han så mye yngre ut enn han var, og veide bare 14 kilo. Men den lille guttens sterke vilje til å leve, var mer enn nok til å få Bogdan til å gjøre alt han kunne for å hjelpe ham.

 

[adsense2]

 

Bogdan ble guttens nye far og omsorgsperson. Han brukte alle kontaktene sine, og media, for å gi gutten den beste behandlingen tilgjengelig. Etter noen måneder ble han til og meg sendt til Shriner’s Pediatric Hospital, i Boston, USA.

Med omsorgen og behandlingen han fikk der, blomstret den lille gutten som en plante i sollys. På bare 3 år gjennomgikk han 20 operasjoner, men uansett hvor smertefullt han har hatt det, har han alltid vært i godt humør.

Ihor er nå 11 år gammel. Den grusomme opplevelsen hans har fått mye oppmerksomhet i media, og den lille gutten har nå blitt en liten kjendis. Han reiser ofte rundt i verden for å fortelle historien sin – og han snakker veldig bra engelsk. Han har fortsatt noen operasjoner i vente, men ingen tviler på at det er noe Ihor kan takle.

For en sterk liten gutt! Han har opplevd noe så forferdelig at vi bare kan forestille oss hvor vondt han har hatt det. Men denne guttens viljestyrke vil nok inspirere mange!

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!