Du setter en rose i en potet og planter den. 2 måneder senere? GENIALT!

6703

Vi trenger blomster til alle anledninger: Morsdag, farsdag, bursdag, bryllupsdag, eller til enhver anledning der vi skal gratulere noen. Det er bare synd at disse vakre blomstene ikke overlever særlig lenge… MEN med dette geniale trikset kan du lett få rosene til å blomstre igjen – og du kan nyte synet av dem i lang tid fremover!

Du trenger:

  • En rose
  • En potet
  • En drill
  • En potte
  • Litt jord
  • En plastflaske

Fremgangsmåte:

Velg ut en rose du vil plante i potten. Fjern alle bladene og klipp stilken av ca. 8 cm under selve blomsten – den må klippes i en 45 graders vinkel.

Nå tar du i bruk poteten. Drill et hull i den, slik at stilken akkurat passer inn i hullet uten å vingle.

Dekk til bunnen av potten med ca. 5 cm med jord og sett ned poteten med rosestilken.

Nå fyller du bare potten med jord, så er mesteparten av arbeidet allerede gjort!

Det eneste som mangler er et lite drivhus for rosen din. Du kan bruke en plastflaske til dette. Null stress! Bare kutt av bunnen i plastflasken, og sett den varsomt over rosestilken. Når du vanner rosen din må du IKKE helle vann oppi flasken, men på jorden rundt den.

Og nå er det bare til å krysse fingrene og håpe at den lille planten vil blomstre snart – det tar ikke så lang tid før du kan se første skudd!

Du kan prøve dette trikset med alle typer roser, men ikke bli lei deg om det ikke går så bra første gangen du prøver… Grønne fingre kommer ikke nødvendigvis over natten!

[adsense2]

 

Venner og familie kommer til å bli imponert når de ser de vakre blomstene du har klart å gi nytt liv til  – nå blir det mye billigere og morsommere å gi bort blomster du har dyrket frem selv!

DEL dette trikset med dine venner og familie på Facebook – så kan dere gi blomster til hverandre!