Hun gjemte ansiktet sitt under sminken i 7 år. Men SE når hun avslører hva som skjuler seg bak – på TV!

1541

I dagens samfunn er vi ofte raske til å dømme folk basert på det vi ser ved første øyekast. Men i virkeligheten er man jo så mye mer enn bare hudfarge og utseende.

19-åringen Mariah ser faktisk ut som en hvilken som helst jente. Men i sju år har hun gjemt en hemmelighet, som bare hennes familie og nære venner kjenner til.

I frykt for at noen skulle synes hun var rar, dekket hun alltid til ansiktet med sminke. Grunnen? Mariah har vitiligo – en hudsykdom som gjør at pigmentene forsvinner, flekk etter flekk.

Det er forsatt mange fordommer og uvitenheter rundt denne sykdommen. Mariah bestemte seg derfor for å sette opp et TV-intervju, der hun viser hvordan hun egentlig ser ut.

1

Mariah var bare 11 år gammel da hun la merke til en liten hvit flekk på fingeren hennes. Først tenkte hun ikke så mye på det. Hun viste flekken til moren sin, som også sa at det ikke var noe å bekymre seg for.

Men i løpet av noen måneder, oppdaget Mariah flekker over hele kroppen. Da gikk hun til legen.

«Til å begynne med var jeg bare lettet over å få en diagnose, men jo mer jeg leste, jo mer begynte jeg å bekymre meg.» sier Mariah til britiske The Mirror.

2

I tenårene ble det stadig verre for Mariah, som følte at hun ikke passet inn. Hun kunne tilbringe flere timer foran speilet for å dekke flekkene med sminke.

«Jeg turte ikke å klemme folk og ingen fikk lov til å røre ansiktet mitt. Jeg var alltid redd for at sminken skulle forsvinne, og jeg så meg i speilet hele tiden.» sier hun.

Men når Mariah startet ved universitetet i Baltimore, forandret alt seg. Å bli kastet inn i et nytt miljø var et løft for henne – faktisk det beste hun har gjort, i følge Mariah selv.

Det var også det første skrittet på veien mot å fortelle om sin hudsykdom, samt vise frem hvem hun egentlig var.

I videoklippet nedenfor kan du se Mariah fjerne sminken foran kameraet.

 

[adsense2]

 

Vi synes i alle fall at Mariah er en veldig modig jente, som tør å vise seg frem på denne måten.

Del gjerne denne artikkelen hvis du også beundrer motet til den unge jenta!