I uke 24 får den gravide kvinnen en uutholdelig beskjed av legene. Det hun ser på kirkegården ni år senere er til STOR trøst!

1060

Den ni år gamle Walker Myrick fra byen Firenze i den amerikanske delstaten Alabama er en smart og glad gutt. Latteren hans smitter over på alle. Det er den vakreste lyden som moren Brooke kan forestille seg. Når Walker fylte fem år, var den intelligente gutten overlykkelig over at han endelig kunne begynne på skolen, og ønsket å dele entusiasmen sin med alle som var viktige for ham. En èn person var spesielt viktig: En person han vokste opp med, men som han aldri fikk lov til å bli kjent med.

For selv om Walker bare er ni år og elsker livet så mye som han gjør, vet han allerede hva tap betyr. Synet som moren fanget på kirkegården er utrolig rørende. Etter sin første dag på skolen, setter Walker seg ned for å fortelle om opplevelsen. Gutten som Walker snakker med er hans avdøde tvillingbror Willis.


Flashback: Hans mor Brooke var gravid med Walker og Willis i 24 uke og så frem til fødselen av sine to gutter. Det var helt til hun gikk til en rutinesjekk og fikk den skjebnesvangre beskjeden om at legene hadde funnet ut at noe var galt.


Hvor to hjerter burde slå, hørtes bare en ensom hjerterytme. To liv hadde blitt til ett. Legene måtte si til Brooke og ektemannen Michael hva ingen foreldre skulle måtte høre: At sønnen Willis hadde vært død i en uke.


Det viste seg at Brookes tvillinger hadde utviklet det såkalte tvilling-transfusjonssyndromet. Her deler tvillingene næringsstoffene fra morkaken, men en av tvillingene får for lite blod. 6 mars 2007 kl. 23:11, kommer guttetvillingene til verden, en død, en annen i live. Hun fikk Walker kort i armene før han ble brakt til berneintesiven fordi han kun veide 1300 gram.

 

 

Hun husker klart at hun ikke kunne se Willis. «Jeg var ikke klar til å se ham enda. Jeg måtte vente til de smertestillende medisinene hadde gitt seg.» I et ømt og trist øyeblikk sa Brooke og Michael farvel til deres lille baby to dager senere. Men de lovet hverandre at Walker skulle få vite alt om Willis.

 

[adsense2]

 

Og de holdt løftet sitt! Walker vet nøyaktig hvem Willis er og hva som skjedde. Det er en helt naturlig del av ham. Selv om de aldri vil komme til å leke sammen føler Walker et sterkt bånd til hans identiske tvillingbror. Gang på gang snakker han til ham, besøker graven hans, legger ned presanger og forteller ham om sine vakre opplevelser, hans bekymringer og gleder.

Dette er bildet. For Brooke er det viktig at båndet mellom sønnene ikke blir brudt, og vise hvor nærliggende sorg og glede er. I dag er begge forledrene involvert i flere utdanningskampanjer for å øke bevisstheten om tvilling transfusjonssyndrom, og samler donasjoner en gang i året for en stiftelse som forplikter seg tul forskning – på den årlige Willis-og Walker Memorial Run.

I den følgende videoen kan du se den rørende historien mellom de to brødrene:

Det må være utrolig hardt å på samme tid få og miste en sønn. Men måten familien håndterer situasjonen på er beundringsverdig. Walker vet at han aldri er alene.