13. juni 2024

Hvordan ligger du når du sover? Stillingen du ligger i sier MYE om deg!

Hvordan du ligger når du skal sove kan avsløre hvordan du er som person. Det har britiske forskere ved «UK Sleep Assessment and Advisory Service» bevist.

Forskerteamet, ledet av professor Chris , har analysert seks vanlige sovestillinger – og sier nå at stillingene kan fortelle oss mer enn hvordan vi foretrekker å ligge.

Totalt analyserte forskerteamet 1000 personer.

«VI er alle klare over kroppsspråket vårt når vi er våken, men dette er første gang vi har vært i stand til å se hva vår underbevissthet sier om oss om natten. Det som er interessant er at profilen bak sovestillingen ofte er svært forskjellig fra hva vi forventer.» sa professor Idzikowski når resultatene ble offentliggjort.

Hvilken sovetype er du?

1. Fosterstilling
Fosterstilling er den vanligste sovestillingen. Av de 1000 personene som ble analysert, sov 41 prosent av de i fosterstilling.
Særlig kvinner synes å foretrekke denne stillingen – over dobbelt så mange kvinner som menn rapporterte at de sover slik.

De kryper opp i fosterstilling beskrives som tøff på utsiden, men følsom på innsiden. De kan være sjenert når du først møter de, men slapper fort av.

2. Som en stokk
15 prosent av forsøkspersonene sov liggende på siden, med begge armene ned langs sidene. Ifølge forskerne er disse menneskene omgjengelige, sosiale mennesker, som liker å være en del av gruppen. De har lett for å stole på fremmede – men kan være lettlurt.

3. Lengselstilling
Denne posisjonen skal indikere en åpen karakter – men som også kan være mistenksom eller kynisk. Folk som sover på denne måten skal være treg til å bestemme seg, men når de først har tatt en avgjørelse, kan den ikke endres på.

4. Soldatstillingen
8 prosent av forsøkspersonene sov i denne posisjonen, på ryggen med armene langs sidene. Folk som sover i denne stillingen er generelt rolige og reserverte. De liker ikke å mase, men stiller høye krav til seg selv og andre.

[adsense2]

 

 

5. Fritt fall-stillingen
7 prosent av forsøkspersonene sov på denne måten, på magen med hendene rundt puten, og hodet vendt til siden. Disse personene beskrives som omgjengelig og kjølig, men med en tendens til å være skjør og nervøs. De liker ikke kritikk eller ekstreme situasjoner.

6. Sjøstjerne-stillingen
Av de 100 forsøkspersonene rapporterte 5 prosent at de som i denne stillingen, på ryggen med begge armene rundt puten. Disse menneskene har lett for å få mange gode venner, fordi de alltid er villige til å lytte til andre, og tilby hjelp når det trengs. De liker vanligvis ikke å være i sentrum.

Stemmer noe av dette med måten du liker å sove på?

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!
[widget id=»text-13″]