19. juli 2024

Bare timer etter fødselen tar legene den lille babyen fra morens armer. Det er på tide å si farvel.

37 år gamle Victoria Bradley fra Liverpool er veldig stolt av sin lille datter Francesca. At hun lever den dag i dag er mer enn et mirakel.
Det begynte med at Victoria på grunn av problemer med eggstokkene egentlig ikke kunne få barn. Derfor var det en enorm overraskelse da hun ble gravid tidlig i 2016. Hun og kjæresten Paul Curran var veldig spente på å bli foreldre.

1

Først gikk svangerskapet som det skulle, men allerede i den 24. uken begynte fødselen – altfor tidlig! Legene måtte gi de fryktelige nyhetene til en forventningsfull mor: Datteren vil sannsynligvis ikke leve lenge. Når lille Francesca kom til verden, veide hun var 623 gram. Og hun var heldig at legene i det hele tatt kjempet for henne.

2

Hvis hun hadde blitt født 48 timer tidligere, hadde ikke legene vært forpliktet til å hjelpe henne. I England er det en regel som sier at barn som fødes før fristen for abort ikke får obligatorisk hjelp. Hadde Francesca kommet til verden i den 23. uken, hadde denne ordningen vært gjeldende. Denne regelen er basert på det faktum at ikke engang 20 prosent av barn som fødes så tidlig overlever.

3

Etter fødselen fikk Victoria tilbringe tre timer sammen med datteren, før hun ble fraktet til intensivavdelingen. Øynene hennes var ikke åpne enda, hun hadde ikke øyevipper, og man kunne nesten se gjennom huden hennes. Legene fortalte Victoria at oddsen var så ille at hver time hun overlevde var en seier.

Men Francesca er en fighter! Hun overlevde de første timene. Også de første dagene. Hun klamret seg fast til livet, og åtte uker etter fødselen kom hun ut av inkubatoren. Etter 17 uker på sykehuset fikk hun og moren reise hjem.

 

[adsense2]

 

«Det var godt å endelig ha henne hjemme. Jeg har lenge tenkt at det aldri ville vare så lenge. Det er en forferdelig tanke at legene ikke hadde gjort noe for henne hvis hun hadde blitt født bare to dager tidligere.» sier Victoria.

5

Men den lille jenta viser at hun klarer alt. I løpet av de første ni månedene overvant hun ikke bare en kollapset lunge, men også en alvorlig hjernehinnebetennelse. Hun ble operert på øyet for å rette opp en misdannelse som kunne ha gjort henne blind. Men for hver utfordring hun møter, blir Francesca bare sterkere og sterkere.

Victoria er evig takknemlig for Francesca, som ikke trenger medisiner lengre, og er i sunn utvikling. For å sette Francescas størrelse da hun ble født i perspektiv, har Victoria fotavtrykk av de bittesmå bena hennes.

6

De er like store som en mynt, men for Victoria symboliserer de hvor store krefter som skjuler seg inni datteren.

Få med deg hele historien i videoen nedenfor.

Del den fantastiske historien med dine venner på Facebook!
[widget id=»text-13″]