Hun ble sjokkert av en baby som lå i gresset. Men når legene kler av babyen gjør de en trist oppdagelse!

2220

Den 18. august 2016 hørte en 83 år gammel kvinne fra Russland en merkelig lyd utenfor huset sitt. Det hørtes ut som et klynk. Hun kikket litt til høyre, og fikk øye på noe som lå i gresset.

1

Det var en nyfødt baby, innpakket i et lilla teppe. Den gamle kvinnen bodde ved siden av et barnehjem, så hun tok med seg babyen dit umiddelbart. Legene som undersøkte babyen fant ut at den var helt frisk. Barnet var ikke engang en uke gammel.

Ved siden av stedet hvor babyen ble funnet, ble det også funnet en pakke med bleier og barnemat. Men en stor overraskelse var i ferd med å avsløres.

2

Gjemt i klærne på babyen fant legene et brev.

«Tilgi meg, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med henne. Hun er en veldig rolig og frisk jente. Hun heter Uljana og hun ble født 12. august. Hun er vaksinert. Dette er det mest forferdelige jeg noensinne har gjort. Jeg lover at jeg kommer tilbake for henne, men jeg har ikke noe valgt nå. Vi måtte bo på gaten…»

3

Mange familier var interessert i å adoptere den lille jenta. Ingen forventet at moren ville komme tilbake for å hente datteren sin. Men så, fire dager senere, kom det en ung kvinne til barnehjemmet og spurte etter datteren sin. Når hun ble spurt om hvem hun var, fortalte hun den hjerteskjærende historien:

Navnet hennes var Natalia. Hun hadde kommet til den russiske byen Krasnoyarsk på utkikk etter jobb. Etter en liten stund traff hun en mann, og de ble senere et par. Når Natalia ble gravid, spurte hun kjæresten om de kunne ta abort. Han nektet, og gjorde det umiddelbart slutt med henne.

4

Kort tid etter bruddet mistet Natalia jobben. Hun slet også med å få hjelp fra sine egne foreldre, som ikke ville hjelpe datteren i den vanskelige situasjonen.

Når Uljana ble født, spurte Natalia sykehuset om hun kunne etterlate datteren der i noen dager – men hun fikk avslag.

 

[adsense2]

 

De påfølgende dagene vandret den nybakte moren og datteren fra et sted til et annet, dagen lang. Men til syvende og sist måtte de sove på gaten når natten kom. Det var det som fikk Natalia til å etterlate datteren utenfor barnehjemmet.

5

Natalia skammet seg. Hun gjemte seg bak en husvegg og så på at noen plukket opp datteren hennes. De neste fire dagene samlet hun inn så mye penger hun kunne, hun snakket med foreldrene sine om å akseptere barnebarnet, og hun fant en veldedighet som kunne tilby en midlertidig plass å bo. Men når Natalia ville ha datteren tilbake, var det for sent: Natalia hadde ikke lengre foreldrerett og Uljana var offisielt foreldreløs.

6

For å ha en mulighet til å få datteren sin tilbake, måtte Natalia avgi DNA-prøver, samt gjennomgå noen fysiske og psykiske undersøkelser. Hun ble også avhørt av politiet flere ganger. Det tok fire måneder før Natalia fikk en andre sjanse til å ta vare på datteren sin.

Natalia og Uljana dro da til Natalias hjem i en liten landsby. Der tar Natalia vare på datteren sin , under oppsyn av en sosialarbeider som skal sikre at hun er i stand til å ta vare på barnet.

7

Denne historien førte til en opphetet diskusjon i sosiale medier. Noen mener at Natalia burde straffes med fengsel, mens andre mener at hun fortjener den andre sjansen fordi hun var i en vanskelig situasjon, og hun kjempet for å få datteren tilbake. Det viktigste er uansett at lille Uljana får den trygge, gode oppveksten hun fortjener.

Hva mener du?

Del denne artikkelen med dine venner på Facebook!