Faren forlot han nesten ihjelslått. 70 år senere gjør en nabo en SJOKKERENDE oppdagelse!

99457

Den nå 78 år gamle Norman Malone fra Chicago i USA oppdaget pianoet for første gang som 5-åring. Det tok ikke lang tid før han skjønte at det var musiker han ville bli. Men den voldelig faren hans knuste drømmen – bokstavelig talt.

1

Normans far var en voldelig mann som banket kona og barna sine med jevne mellomrom. Det var så ille at moren ba Norman om å ligge våken om natten, for å beskytte sine yngre søsken. Da var Norman bare 10 år gammel. Han var vettskremt, men gjorde som moren sa.

Men en natt klarte han ikke å holde seg våken – han sovnet. Det neste han husket var at han våknet på sykehuset. Ved siden av han lå brødrene hans. Norman var lam i halve kroppen – faren hadde angrepet familien med en hammer. Hele høyresiden av Normans kropp var ubrukelig. Han kan ikke engang bevege armen.

2

Norman lå på sykehuset i en måned. Han gjennomgikk fysioterapi, men høyrehånden hans blir aldri helt funksjonell igjen. Det virket som Norman måtte gi opp drømmen om å bli pianist, men han klarte ikke. Han fortsatte å spille – med en hånd. Han klarte rett og slett ikke å slutte, selv om det var frustrerende at han ikke var i stand til å spille melodiene han hører i hjertet sitt. Men så oppdaget han noen stykker som er komponert spesielt for å spilles med en hånd. Det ga han nytt håp. Dag inn og dag ut, Norman satt hjemme for seg selv og spilte piano.

3

Når Norman ble voksen, fikk han seg jobb som kordirigent på en lokal videregående skole. I 30 år har han praktisert dette yrket med glede og engasjement. Men ingen visste hva han hadde jobbet med i all ensomhet hjemme i , verken elevene, venner eller familie.

Normans naboer hadde hørt pianospillingen i flere år, og hadde alltid trodd at det var ekstremt begavet musiker som spilte – med to hender.
Når en av naboene fant ut hvem som egentlig satt bak pianoet, kontaktet han jazz-kritikerne i den lokale avisen. De arrangerte en konsert, og plutselig var det klart for Normans første fremføring noensinne.

[adsense2]

 

Se det magiske øyeblikket selv i videoen nederst i artikkelen.

4

Etter å ha dedikert 7 tiår til pianoet, kan den ydmyke musikeren endelig dele lidenskapen sin med et publikum.

5

Del historien om talentfulle Norman Malone med venner og familie på Facebook!