Datteren sier farvel til moren. Det rørende diktet viser hvorfor man ALDRI skal kjøre med alkohol i blodet!

2612

Hver dag kjøres mellom 10.000 og 15.000 turer med promille på norske veier. Det er et tall som er uakseptabelt høyt, og som vi sammen må vise at vi ikke kan godta.

Når du setter deg bak rattet med alkohol i blodet, setter du ikke bare deg selv i fare. Uskyldige kan fort rammes, og få livet sitt ødelagt.

Kanskje er det derfor jeg vil at vi skal hjelpe hverandre med å spre dette rørende diktet, slik at flere forhåpentligvis tenker to ganger før de setter seg i bilen når de er beruset.

Teksten er skrevet av en ukjent kvinne, men den gir oss en kraftig påminnelse på hva som kan skje.

 

«Kjære mamma,

Jeg dro på festen, og husket hva du sa til meg. Du ba meg om å ikke drikke alkohol. Så jeg drakk en Sprite i stedet.
Jeg følte meg stolt av meg selv, mamma. Akkurat som du sa jeg ville gjøre. Jeg kjørte ikke hjem full.

Selv om noen av vennene mine sa at jeg skulle gjøre det. Men jeg gjorde som du sa, fordi jeg vet at du alltid har rett. Når festen var over, var alle på vei til bilene sine.

Jeg satte meg i bilen min, og jeg visste at jeg ville komme hjem trygt, fordi du oppdro meg så bra, mamma. Men når jeg kjørte ut på veien kom det en annen bil som ikke så meg, mamma. Han kjørte rett på meg.

Jeg lå på fortauet og hørte politiet si: Fyren som forårsaket dette var full. Det var blod overalt, mamma, og det meste kom fra meg. Jeg prøvde å ikke gråte, mamma. Men jeg hørte ambulansepersonalet si: Denne jenta kommer til å dø.

Jeg vil bare fortelle deg, mamma, jeg sverger på at jeg ikke drakk alkohol på festen. Det var alle de andre, mamma. Det var de andre som ikke tenkte som meg. Sjåføren var sikkert på samme fest som meg. Den eneste forskjellen er at han valgte å drikke og kjøre, og jeg kommer til å dø. Så hvorfor gjør folk det, mamma. Vet de ikke at det ødelegger liv? Smerten skjærer gjennom meg nå – det er som hundre stikkende kniver.

Fyren som kjørte på meg kan gå, mamma. Det føles ikke riktig. Jeg ligger her og dør, og alt han kan gjøre er å stå der og se på.

Si til min bror at han ikke må gråte, mamma. Be pappa om å holde motet oppe. Og når jeg kommer til himmelen, mamma, skriv «pappas jente» på gravsteinen min.

Noen burde ha fortalt fyren at alkohol og bilkjøring ikke skal blandes. Hvis bare noen hadde fortalt ham det, så kunne jeg ha levd… Noen burde ha lært ham at det er galt å drikke og kjøre. Kanskje hvis foreldrene hans hadde sagt det til han, hadde jeg fortsatt vært i live.

Åndedragene blir kortere, mamma. Jeg er virkelig redd. Dette er mitt siste øyeblikk, og jeg var så lite forberedt. Jeg skulle ønske du kunne holde meg, mamma, men ikke gråt for meg. Du var alltid der mamma, når jeg trengte deg.

Jeg har et siste spørsmål, mamma, før jeg sier farvel.
Jeg drakk ikke alkohol når jeg skulle kjøre, så hvorfor er det jeg som må dø?»

[adsense2]

 

 

Mange tenker det nok i blant på om de kan kjøre etter å ha drukket alkohol. Men det er egentlig bare et svar på det spørsmålet: La bilen stå.

Dette diktet er ytterligere bevis på at kjøring og alkohol aldri skal kombineres, og selv om historien er veldig trist, håper jeg så mange som mulig vil bidra til å spre budskapet.

Del denne med dine venner og familie på Facebook!