14. juli 2024

Et barn nærmer seg en bil for å tigge. Når han ser inni begynner han å GRÅTE i stedet!

Mange folk behandler fattige mennesker med mistenksomhet. Noen antar at folk som tigger på gaten er vage, eller at de er potensielle tyver på utkikk etter noe de kan stjele.

Men i realiteten er det ofte de som lever i fattigdom som viser mer sjenerøsitet og empati enn de som har en god økonomi.

John Thuo er et godt eksempel på akkurat dette. Han bor i Nairobi i Kenya, hvor mesteparten av dagen går ut på å tigge om penger på gaten – som mange underprivilegerte barn i Kenya.

1

Som mange andre barn i den kenyanske hovedstaden, går John opp til biler for å tigge. Dette blir sjelden godt mottatt av sjåførene, som ofte tror de er smålige tyver.

Men John Thuo viste ikke bare at han ikke var en tyv – også at han har er hjerte av gull.

En dag var han ute og tigget som vanlig, når han gikk bort til en bil. Tanken var å spørre om penger, men etter en titt på innsiden av bilen, var det noe annet som fanget oppmerksomheten hans.

2

I bilen satt en kvinne, med mange rør koblet til en tank. Det var 32 år gamle Gladys Kamande. Hun forklarte at lungene hennes hadde kollapset, og at hun måtte ha med seg alle oksygentankene overalt for at hun i det hele tatt skulle kunne puste.

3

John ble truffet av historien til Gladys. Han ble sjokkert over å innse at til tross for sine egne problemer, finnes det personer i verden som har det mye verre. Folk som har problemer med helsen.

Den lille gutten ble rørt til tårer, og Gladys tilbydde han alle myntene hun hadde i bilen.

En forbipasserende mann la merke til det hele, og tok noen bilder. Deretter fortalte han historien videre på internett. Et par dager senere hadde saken spredt seg verden rundt, og utløst et fenomen som ville forandre livet til både John og Gladys. For alltid.

4

Etter å ha hørt historien om Gladys, bidro tusenvis av mennesker. Til sammen ble det samlet inn nesten 700.000 kroner. Det gjorde at Gladys kunne reise til India og få den behandlingen hun trengte.

[adsense2]

 

I mellomtiden bestemte Gladys seg for å hjelpe John. Hun ville få han bort fra gatene og gi han muligheten til å gå på skole. Den lille gutten hjalp ikke bare en kvinne med å få behandlingen hun trengte – han fikk seg også en ny mor.

Del gjerne den rørende historien med venner og familie på Facebook!


[widget id=»text-13″]