Etter bare 7 uker døde denne babyen av noe ingen la merke til. Dette må ALDRI skje igjen!

2018

Nyfødte babyer er utrolig sårbare, og må behandles med mye forsiktighet. Det naturlige instinktet til foreldre er derfor å beskytte barna sine fra alle mulige farer. Siden babyer sover 15 timer per dag, er det en selvfølge at man vil sørge for at barnesengen er et trygt sted.

Barnesengen medførte dog en tragisk ulykke for en familie fra England. Esther Roseman ville kjøpe en veldig spesiell modell til datteren Grace.

Hun kjøpte en sprinkelseng som hun satte på rommet til seg selv og mannen, rett ved siden av sengen deres. To av sidene på sprinkelsengen kunne brettes ned, slik at moren og faren kunne ligge nærmere datteren. Men det var akkurat denne funksjonen som kostet lille Grace livet.

En dag la Esther datteren i sprinkelsengen. Når hun var helt sikker på at Grace hadde sovnet, forlot hun rommet. Men når hun returnerte 90 minutter senere, fant hun datteren livløs. Med hodet hengende fra den ene siden av sprinkelsengen som var brettet ned.

I søvne hadde Grace vært urolig, og endt opp med hodet hengende utenfor kanten. Hun klarte ikke å løfte hodet selv, og ble til slutt kvalt. Hun var bare 7 uker gammel.

«Like etter Graces død, følte jeg bare skyld, skam og elendighet. Jeg hadde lyst til å ta mitt eget liv, men jeg kunne ikke være så egoistisk. For familien min.» sier Esther tårevått.

Mens rettsmedisinske spesialister jobbet med å fastslå dødsårsaken, bekymret Esther seg for andre familier som kanskje hadde kjøpt den samme sprinkelsengen.

«Jeg hadde lite medlidenhet for produsentene. Jeg trodde de ville beklage og skamme seg etter hendelsen. Men de mener det ikke var designet som var årsaken til dødsfallet.» sier Esther.

Sprinkelsengen har blitt forbudt i USA og Canada, men ikke i England.

[adsense2]

 

Selv om produsenten ikke tok på seg noe av skylden, endret de etter hvert designet på sengen slik at den ble tryggere. Modellen Esther kjøpte til datteren sin ble til slutt tatt av markedet.

Man kan selvfølgelig ikke forutse alle potensielle farer. Foreldre gjør alltid sitt beste for å sikre at barna deres har det bra.
Les instruksjoner for bruk av alle babyprodukter godt, og ta til deg nyttige tips fra andre foreldre som allerede har kjøpt og brukt et produkt du kanskje vurderer å kjøpe.

Del denne artikkelen med alle du kjenner hvis du også mener at babyprodukter må lages med sikkerhet som hovedprioritet!