Denne 11 måneder gamle babyen ble verdenskjent for dette bildet. 8 år senere trenger familien hans hjelp!

1281

I 2007 var den amerikanske familien Griner på stranda, da moren, Laney, tok den 11 måneder gamle sønnen sin, Sam, i å spise sand. Ansiktsuttrykket hans var så morsomt at hun bare måtte ta et bilde. Hun hadde ingen anelse om hva som ville skje da hun la ut bildet på Internett.

Raskt ble bildet av Sam delt over hele verden, og det er fortsatt kjent som en såkalt «meme». Memes er bilder som har en liten morsom tekst på seg, som ofte blir lagt ut flere steder på Internett. Sam, som stråler ren energi og besluttsomhet i bildet, ble senere det symbolske «suksess-barnet» (success kid), som memen kalles. Og det er ikke så rart! Familien har ikke opplevd så mye ved at han er en Internett-kjendis i det virkelige livet, og har holdt seg i bakgrunnen i mange år.


Hvis jeg ikke spiste sand for 8 år siden, ville dette bildet vært tomt.

Åtte år etter at bildet ble kjent, fikk Sams far, Justin, en alvorlig nyresykdom – så ille at det hastet med en nyretransplantasjon. Siden familien ikke har råd til å betale for det, er de på utkikk etter måter å finansiere transplantasjonen. Så fikk de en idé –  det berømte bildet av Sam kunne være redningen.

 

[adsense2]

 

Så de begynte med en donasjonskampanje på Internett, for å samle inn 75 ooo dollar (omtrent 650 000 kroner). Helt utrolig, men sant: Etter bare noen dager hadde de allerede nånn 100 000 dollar! I august 2015, hadde de nok penger til at Justin kunne gjennomføre nyretransplantasjonen. I dag er han frisk, og lille Sam er så glad for at han kunne redde farens liv, bare ved å spise litt sand.

Det er helt utrolig hvordan noe så lite kan redde noens liv flere år senere. Vi tenker at familien vil være takknemlig for dette i lang tid framover!

Gjerne del denne med vennene dine på Facebook!