21. juli 2024

Tenåringen nekter å rydde rommet sitt. Da gjør mammaen DETTE som straff!

Som barn tenker man at straff er det verste man kan oppleve, men når man vokser opp, innser man at det kanskje ikke var så ille, eller at foreldrene hadde et poeng i å gjøre det slik. Som forelder handler det kanskje mer om å straffe eller ikke straffe, og Alice Velaaquez svarte på det spørsmålet med et klart ‘ja’.

Alice var så lei av at henne tenåringsdøtre aldri ryddet etter seg når hun ba om det, og spesielt på rommene deres. Hun bestemte seg for å bryte mønsteret, så i stedet for å gå å mase på dem, tok hun saken i egne hender. Hun tok søppelposer og fylte dem med alle tingene til døtrene – virkelig alle tingene. Alt som var igjen var et tomt gulv. I stedet for å kaste tingene eller gi dem til veldedighet, ga hun alle posene en pris på $25 (omtrent 220 kroner), og sa til døtrene sine at dersom de ville ha tilbake tingene sine, måtte de gjøre husarbeid til de hadde tjent nok – og de kunne bare bruke penger fra husarbeidet – ikke oppsparte penger eller penger fra andre steder.

I tillegg ville de få tingene som forundringspakker, siden alt var blandet i posene – klær, skittentøy, søppel, sportsutstyr og andre ting.

alice

Alice delte et innlegg om hva hun hadde gjort på Facebook, hvor hun fikk både positiv og negativ respons. Innlegget ble viralt, og Alice ble invitert til TV-programmet «The Doctors», hvor hun fikk støtte fra både publikum og legene. De mente det var viktig å disiplinere barna samtidig som man lærer dem å bli ansvarlige, og vise dem at man er en del av et team som familie, og alle har sine plikter.

[adsense2]

 

Å oppdra barn har aldri vært en enkel jobb, og utfordringene er ulike fra generasjon til generasjon. For tiden kan man finne mange tips, råd, meninger og støtte på Internett, hvor man også kan snakke med andre foreldre og dele erfaringer. De fleste foreldre ønsker at barna sine skal vokse opp til å bli ordentlige og ansvarlige medlemmer av samfunnet, men hvordan får vi dem til å bli det?

Se hele historien til Alice i videoen nedenfor, og gjerne del denne med vennene dine på Facebook! Synes du hun brukte en bra metode?
[widget id=»text-13″]