19. juli 2024

Moren gir den beste forklaringen på hvordan barn forandrer livet. Dette er perfekt.

Vi satt og spiste lunsj da datteren min plutselig spurte: «Synes du jeg bør få barn?»

«Det kommer til å forandre livet ditt», sa jeg og prøvde å høres så nøytral ut som mulig.

«Jeg vet det», sa hun, «Da er det slutt på sene morgener og spontane reiser til syden!»

Men det var ikke det jeg mente. Jeg så på datteren min og lurte på hva jeg skulle si. Jeg ville på en måte forklare det som hun aldri kommer til å lære seg hos legen.

Jeg vil forklare for henne at de fysiske skadene etter fødselen kommer til å forsvinne, men det å bli mor kommer til å gi henne følelsesmessige arr som for alltid kommer til å gjøre henne sårbar.

Jeg tenkte på å advare datteren min. Advare henne mot at hun aldri vil være i stand til å plukke opp en avis og lese, uten å spørre seg selv: «Tenk om det hadde vært mitt barn?» At hvert flykrasj og hver trafikkulykke kommer til å gjøre henne urolig. St når hun ser bilder av sultende barn, så kommer hun til å lure på om det finnes noe verre enn å forlate sitt eget barn.

 

Jeg ser på de pene neglene hennes og de elegante klærne hennes og tenker at uansett hvor veltalende og kultivert hun er nå, så kommer morsrollen til å ta henne med på et primitivt nivå likt bjørner som beskytter barna sine. Et fortvilet rop etter «Mamma!» kommer til å få henne til å slippe alt uten å tenke, selv om hun bærer på den fineste personligheten som hun har.

Jeg føler at jeg bør advare henne mot at uansett hvor mye hun har kjempet for sin karriere, så kommer hun til å bli utkonkurrert av morsrollen. Hun kan fikse en barnevakt eller sende barnet til barnehagen, men når hun går inn på et viktig forretningsmøte, kommer hun til å tenke på det søte barnet sitt søte ansikt og duft. Hun kommer til å trenge disiplin for å ikke stresse på vei hjem, bare for å se til at barnet har det bra.

Jeg vil at datteren min skal vite at hver hverdagsbeslutning ikke lengre kommer til å gå på rutine. At en fem år gammel gutt som er på McDonalds heller vil gå inn på herretoalettet, i stedet for å bli med på kvinnetoalettet. At hun kommer til å stå der blant skrikende barn og kaos, og tenke på at gutten kan risikere å møte på en pedofil inne på toalettet.

Når jeg ser på den vakre datteren min så vil jeg forklare til henne at ingenting kommer til å bli som det noen gang har vært. Hun kommer aldri til å se på seg selv på samme måte igjen. Hun kan være så effektiv og ordentlig som mulig på jobb, men det kommer alltid til å være en utfordring å være mor.

Jeg vil fortelle at min datters liv, som nå virker så himla viktig, kommer til å minske i verdi når hun får barn. Hun ville ikke nøle et øyeblikk for å redde sitt eget kjøtt og blod. Hun vil begynne å håpe på å leve noen år ekstra, ikke for at hun selv kan oppnå egne drømmer, men for at hun skal få se sitt barn fullføre sine.

Jeg vil at hun skal vite at et arr fra et keisersnitt eller strekkmerker er en slags hedersmedalje.

Min datters forhold til mannen hennes kommer til å forandres, men ikke på den måten som man tror. Jeg skulle ønske at hun kunne forstå hvor mye mer du kan elske mannen din når han skifter bleier eller leker med barnet sitt. Jeg tror at hun kommer til å bli enda mer forelsket i ham, men av noen grunner som hun i dag ser på som uromantiske.

Jeg ønsker at datteren min skal få kjenne på en tilhørighet med alle mødre som gjennom historien har kjempet mot krig, fordommer og fyllekjøring.

[adsense2]

 

Jeg vil beskrive for datteren min hvor glad man blir av å se barnet sitt lære seg å sykle. Jeg vil få henne til å forstå hvordan et babyflir smitter, som når barnet for første gang rører den myke pelsen på en hund eller katt.

Jeg vil at hun skal kjenne på den gleden som er så virkelig at det faktisk gjør vondt.

Datteren min sitt spørrende blikk får meg til å innse hvor nære gråten jeg er. «Du kommer aldri til å angre», klarte jeg til slutt å få fram.

Jeg lente meg over bordet, klemte henne og ba stille for henne, for meg selv, og for alle andre kvinner som ofte bare snubler inn på denne fantastiske vegen som det er å bli mor.

 

 

Gjerne del denne med vennene dine på Facebook!


[widget id=»text-13″]