Julenisse-skuespilleren møter en døende 5-åring. Hva han hvisker i høret får ham til å gråte i 3 dager.

538

60 år gamle Eric Schmitt Matzen fra Knoxville, Tennessee i USA ser virkelig ut som en julenisse med det snøhvite skjegget og den store magen sin. Derfor pleier bilmekanikeren å kle seg opp i rødt kostyme og glede barn i adventstiden hvert år.
Møtet med denne lille gutten var noe som brente seg for evig fast i både minne og hjerte.

For noen uker siden ble Matzen oppringt av det lokale sykehuset. De fortalte han at det var en veldig syk 5-åring som ville møte nissen. Han fikk beskjed om at det måtte skje fort, da de ikke hadde mye tid. 15 minutter senere var han på barneavdelingen på sykehuset. Han mister pusten når han ser hvor liten og svak gutten er.

Når han får pusten tilbake går han ned i den dypeste nissestemmen sin:

«Jeg hørte du kommer til å gå glipp av julefeiringen? Hvordan kan det ha seg? Du er jo min viktigste alv!»

5-åringen løfter hodet og spør: «Virkelig?»

Matzen overrekker en julegave til han, som moren hadde kjøpt tidligere. Den lille gutten har knapt nok styrke til å rive av gavepapiret. Utmattet ser han opp på nissen og sier:

«De sier jeg kommer til å dø, men hvordan vet jeg når jeg har kommet dit jeg skal?»

«Kan du gjøre meg en tjeneste?» spurte nissen. «Når du kommer dit, fortell dem at du er nissens favoritt alv. Da slipper de deg inn uansett hvor det er.»

«Virkelig?» spurte gutten. Nissen lovte.

Gutten satte seg opp i senga, så opp på nissen og stilte et nytt spørsmål:

«Kan du hjelpe meg, julenissen?»

Matzen la armene rundt gutten og ga han en klem. Før han rakk å svare døde gutten i armene hans. Han holdt hardere og klemte videre på gutten.

Familien begynte å innse hva som hadde skjedd. Moren kom løpende inn og skrek:

«Nei, nei, nei ikke enda!»

«Jeg var i militæret i fire år og har sett min andel tragiske scenarioer, men på vei ut av sykehuset gråt jeg øynene mine ut. Jeg vet at leger og sykepleiere ser slikt hver dag, men jeg fatter ikke hvordan de takler det» forteller Matzen.

[adsense2]

 

Matzen hadde planlagt å besøke barnebarnet sitt, men han måtte utsette fordi han fortsatt var like satt ut av tragedien, 3 dager etterpå.

Hendelsen fikk Matzen til å vurdere å henge fra seg nissedrakten for godt, men han samlet nok styrke til å gjøre en opptreden til. Da han fikk hvor glad barna ble for å se han innså han at han måtte spille sin rolle. For seg selv, og for barna.