På 18-årsdagen sin fortalte hun moren at hun har blitt seksuelt trakassert. Dager senere EKSPLODERER magen hennes!

1974

Amy Oestreicher fra Fairfield i Connecticut bar i lang til på en mørk hemmelighet. På 18-årsdagen hennes hadde hun endelig samlet nok mot til å bryte tausheten og fortelle moren:
Amy har blitt seksuelt trakassert i flere måneder. Og hun er langt i fra den eneste.

Det hele startet med at Amy drømte om å bli musikalsk skuespiller. Hun registrerte seg på en velkjent skole og var i utgangspunktet veldig fornøyd.

Men bak kulissene er drømmen et mareritt. En anerkjent vokallærer begynner å nærme seg Amy, og han er alltid påtrengende. I frykt for å miste plassen sin på skolen, gir hun etter.

Når hun fylte 18 år fortalte hun det omsider til moren sin, som ble helt forferdet av nyhetene. Og selv om den påtrengende læreren ble arrestert, var ikke marerittet over for Amy.

I ukene etter tilståelsen får Amy plutselig store magesmerter. Samtidig blåser magen hennes seg opp og blir enorm. Legene sa det ikke var noe alvorlig og at de kom til å gi seg.

En dag, når Amy går over en parkeringsplass, «eksploderer» magen hennes. Hun skriker i smerte og blir umiddelbart innlagt på sykehus.

I en akutt operasjoner finner legene store mengder væske i Amys mage. Så gjør de en forferdelig oppdagelse: Amys fordøyelsessystem har kollapset fullstendig. Magen har bokstavelig talt sprukket.

Legene må fjerne store deler av Amys fordøyelsessystem for å redde henne, men hun faller likevel i koma.

Foreldrene har gjentatte ganger uttrykt sine bekymringer for datterens helse. Legene kan fortsatt ikke si hva som egentlig skjedde med Amy, men de mistenker en sprukket blodpropp.

Heldigvis kom Amy ut av koma etter en ukes tid, men hun har nesten ikke mage igjen. Et hvert inntak av mat kan være dødelig for henne. I løpet av de neste årene må hun mates gjennom drypp, og hun må gjennomgå flere operasjoner hvis hun en dag skal være i stand til å spise normalt igjen.

Til tross for omstendighetene, gir ikke Amy opp. Hun er fast bestemt på å ikke la tragediene diktere livet hennes. Hun fortsetter å forfølge sin barndomsdrøm om å bli musikalsk skuespiller, og hun får til slutt en rolle i musikalen «Oliver» (baser på Oliver Twist av Charles Dickens).

Det samme året, etter hennes 13. operasjon, kan hun spise vanlig mat. Det ser ut til å gå riktig vei, selv om hun bare kan spiste fast føde noen få ganger annenhver måned. Kroppen må gradvis vennes på å fordøye vanlig mat igjen.

Men hva var det første hun spiste når hun fikk muligheten? En nydelig vaffel!

Selv 6 år etter de livreddende operasjonene er legene fortsatt veldig forsiktige.

En dag drikker Amy en hel flaske vann på en gang, uten å tenke over det. Når hun innser hva hun har gjort får hun panikk og lurer på om hun har overbelastet kroppen. Men ingenting skjer.

[adsense2]

 

 

Deretter prøver hun å spise et lett måltid. Ingenting skjer da heller.

Gradvis øker hun inntaket av både mat og drikke, og alt ser ut til å gå bra. Det tok en del år, men hun er på bedringens vei etter flere år med smerte og plager.

I dag, 10 år etter den forferdelige mageeksplosjonen, er den unge kvinnen en suksessfull skuespiller, hun skrive sine egne stykker og er lykkelig gift. Noen ganger lurer hun på hvordan livet hennes hadde vært hvis magen ikke hadde eksplodert. Om hun hadde vært så lykkelig som hun er nå.

For en viljestyrke på denne unge kvinnen, godt jobba!

Del det fantastiske pågangsmotet med vennene dine!