Den gamle mannen selger vedsekker i veikanten. Da stopper naboen og innser den HJERTESKJÆRENDE sannheten!

129695

Når Jessica Pittman kjørte gjennom hjembyen Gulfport i Mississippi, kunne hun ikke unngå å legge merke til en eldre mann som hadde parkert bilen sin ved siden av veien.

Av ren nysgjerrighet bremset Jessica og parkerte ved siden av mannen, som så ut til å selge noe der han sto.

Snart fikk hun vite at mannen het Kenneth Smith, og han var der sammen med kona Helen.

Helen ble diagnostisert med lungekreft for noen år siden. Da paret ikke hadde råd til de dyre medisinene og legebesøkene, begynte Kenneth å kutte opp råttne trær, legge veden sekker. Han solgte sekkene ved siden av veien for 50 dollar pr sekk.

Et år senere så Jessica at Kenneth sto på den samme plassen og solgte ved. Den eneste forskjellen var at Helen ikke var der.

Kenneth fortalt at Helen hadde gått bort nylig.

Knust og i gjeld måtte Kenneth fortsatt stå der å selge sekker med ved for å betale sykehusregningene som fortsatt forble.

Han hadde ikke noe annet valg enn å stå der, med tungt hjerte, og vinke til bilistene i håp om at de stoppet og kjøpte en sekk.

Jessica ble så rørt at hun bestemte seg for å gjøre noe. Hun tok til Facebook for å se om det var noen måte hun kunne hjelpe Kenneth på.

Ingen var dog forberedt på hva som var i ferd med å skje, ikke engang Jessica og Kenneth…

1

Dette skrev Jessica på Facebook:

«Hvis noen jeg kjenner trenger litt ved, kan du komme innom og kjøpe noen av denne fantastiske, 80 år gamle mannen. Hans navn er Kenneth. Han står i krysset av Carl Legget og West Taylor road i Gulfport, i nærheten av Bayou Bluff. Han er der hver dag, i flere timer. Hver sekk koster 50 dollar.

Litt bakgrunnsinformasjon: Kenneth sto her og solgte ved også i fjor, men da sammen med sin nydelige kone Helen. Han solgte ved for å få råd til å betale for konas medisinske utgifter.

I år står han der alene.

2

Han fortalte meg at kona Helen døde av kreft for noen uker siden, men at han fortsatt trenger penger til å betale sykehusregningene.

Det skjærer i hjertet mitt hver gang jeg passerer han. Han vinker til alle bilene som kjører forbi.

På fredag stoppet jeg ved stoppskiltet ved siden av der han står. Det var et begravelsesfølge som gikk over veien. Og Kenneth sto der, årvåken og med stråhatten holdt over hjertet. For en fantastisk mann!

Uansett…Jeg kan ikke kjøpe all veden hans selv, men la oss alle prøve å legge til sides 50 dollar for å hjelpe dette flotte mennesket.»

[adsense2]

 

3

Kenneths sønn, Leslie, har startet en innsamling for han. Her er linken hvor du kan donere en slant, om du ikke kan kjøpe ved.

«Jeg vet ikke hvor mye regningene er på, men jeg har blitt fortalt at Kenneth og Helen måtte bruke alle sparepengene sine på medisiner og legebesøk, og at Kenneth derfor hadde store vansker med å få endene til å møtes.» skrev Jessica.

Jessicas oppfordring på Facebook skapte reaksjoner over hele landet. Det tok ikke lange tiden før fremmede folk strømmet på for å kjøpe ved av Kenneth.

Innsamlingen som ble startet på nettet har så langt fått inn utrolige 500 000 kroner som har blitt donert til Kenneth. Er det ikke utrolig hva mennesker kan få til når vi jobber sammen?

Selv om det amerikanske systemet er så sykt at enkelte ikke har råd til å betale for kreftbehandlingen sin, vil jeg fortsatt prøve å fremheve den positive siden av denne historien.

Mennesker er i stand til å flytte fjell hvis vi bare hjelper hverandre.

En liten god gjerning når veldig langt.

Del den rørende historien om Kenneth og Helen med venner og familie!