Forskere: Skjegg inneholder flere avførings-bakterier enn et toalett!

748

Få ting har vært så populært blant menn de siste årene enn et ordentlig skjegg. Nå er spørsmålet hvorvidt ny forskningsdata kan få selv de mest inngrodde skjeggelskere til å vurdere om det virkelig er verdt å ha denne kransen rundt halsen.

Den Amerikanske TV-stasjonen KOAT samlet inn en rekke prøver fra mannlige frivillige. Deretter fikk mikrobiolog John Golobic teste hvilke mikroorganismer som fantes i skjegget. Resultatet som kom var sjokkerende.

– Jeg pleier ikke å bli overrasket, men dette var overraskende, sier han til KOAT.

[adsense2]

De fleste skjegg inneholdt bakterier som vi kan finne nesten hvor som helst. De andre bakteriene derimot, var verre. De inneholdt fekale bakterier, samme som man finner i avføring. Noen skjegg er skitnere enn toaletter, hevder forskeren.