Derfor skal du alltid legge en mynt i FRYSEREN før du reiser hjemmefra!

93398

Hva gjør du om du kommer hjem fra ferie, arbeidsreise eller en tur hos slekten og du mistenker at strømmen kanskje har gått mens du er borte?

Det er vanskelig å vite hvor lenge du har hatt strømavbrudd – og det kan gå utover maten din. Kanskje har matvarene i fryseren blitt tint, ødelagt og deretter fryst igjen? Det siste man vil er å spise mat som er ødelagt og det er utrolig kjedelig om man er nødt til å kaste all maten i fryseren uten å være sikker på om maten egentlig er ødelagt.

Eller finnes det en måte å vite om maten har vært fryst, så blitt ting også fryst igjen? 

Dette trikset oppstod først da orkanen Matthews svøpte over USA. Sheila Pulanco Russell delte et genialt triks til alle som ble evakuert fra sine hjem.

Dette trikser er lurt å ha i baktankene om du skal reise bort en periode – du trenger ikke å få hodebry rundt hvilke matvarer som får være igjen når du er tilbake og hvilke som må kastet om du finner ut at du har hatt strømbrudd.

Det høres kanskje rart ut, men det du trenger er en mugge, en mynt og litt vann fra kranen. 

mugge1

 

[adsense2]

 

I ett Facebook-innlegg som raskt har fått hundrevis av reaksjoner og delinger, forklarer Sheila hvordan du går til verks. Dette skriver hun:

«Still en mugge med vann i fryseren. La vannet fryse og legg deretter en mynt på toppen før du lar muggen stå i fryseren.

Du kommer til å se når du har kommet hjem fra å ha vært evakuert, om din mat har blitt dårlig og deretter blitt fryst igjen, eller om den har vært fryst hele tiden mens du har vært borte.

Om mynten har ramlet til bunnen av muggen så betyr det at all mat har tint og at du burde kaste den. Men om mynten er på toppen eller i midten av muggen så kan dine matvarer fremdeles være spiselige.

Det er også smart å la dette være i fryseren hele tiden – om du noen gang mister strøm av noen grunn har du dette knepet å falle tilbake på. Om du er usikker på din mat, kast den. Men dette trikset er lurt».

Enkelt, effektivt – og billig, ettersom du ikke trenger å kaste masse mat unødvendig.
DEL gjerne dette smarte trikset med vennene dine på Facebook!