93 år gamle Ingrid kunne ikke hjelpe med trappevasken – nå kan hun bli kastet ut!

93-år gamle Ingrid kunne ikke hjelpe til med trappevasken på grunn av helsen. Det fikk utleieren til å øke husleien hennes med 10 prosent. Da sa Ingrid nei.

Nå risikerer hun å bli kastet ut av leiligheten hun har bodd i siden 50-tallet. Det skriver Hem & Hyra.

Nyheten får hele nettet til å koke.

Nylig feiret Ingrid sin 93-års dag med venner og familie. Selskapet fant naturligvis sted i hennes leilighet – der hun har bodd siden det ble bygget på 50-tallet. Men nå er det uklart om hun får bli boende der i fremtiden.

Årsaken er den nye utleieren Chinese Student House. Når de tok over ville de at Ingrid umiddelbart skulle skrive under på en ny husleiekontrakt. Der sto det blant annet at 93-åringen skulle delta i trappevasken – uten at leien skulle senkes. Det skriver Hem & Hyra.

Etter råd fra slektninger skrev ikke Ingrid under på dette. Men da kom det er nytt brev fra utleieren. Der sto det at en husleieøkning på 10 prosent var på sin plass. Dette til tross for at de allerede hadde økt husleien for 2016.

Ingrid ble veldig opprørt og etter noen dager var hun forberedt på å skrive under på en ny kontrakt og godta husleieøkningen. Hun hadde vanskelig for å sove om natten, sier Jan Olsson, slektningen som snakket for Ingrids sak, til Hem & Hyra.

Men marerittet skulle ikke slutte der. Kort tid senere kom et nytt brev. Der sto det at 93-åringen skylder penger for ubetalte husleieøkninger og betalingspåminnelser, og at hun derfor skal kastes ut av leiligheten sin.

Akkurat nå er saken hos leietakerforeningen i Karlstad, der Anna Nykvist forhandler for Ingrid. Hon koker over hvordan utleieren har behandlet 93-år gamle Ingrid.

Jeg blir så forbannet, stakkars lille damen som må oppleve dette. Å øke husleien med 10 prosent når snittet i Hagfors var en økning på 0,7 prosent er ikke bare fullstendig usaklig – men dessuten ugyldig. For å sende ut en husleieøkning på denne måten er et brudd på forhandlingsloven og kan gi erstatning, sier hun til Hem & Hyra.

[adsense2]

 

Jan Olsson, 93-åringens slektning, forstår ikke hvordan man kan behandle henne på denne måten.

– Det er et jævla system. Det handler om penger. Det er stygt. Sånn som dette gjør man ikke, sier han til Aftonbladet.

Del for å vise din støtte til 93-år gamle Ingrid!