Hvis bilen din synker, så må du gjøre DETTE for å overleve!

83538

For mange av oss, så har tanken på å bli innestengt i en synkende bil streifet oss. Hva skal man gjøre, hvordan hadde vi reagert, hadde vi klart å komme oss ut levende? Det er et mareritt, men for noen mennesker kan det en dag bli virkelighet.

Tenk på at alt som trengs er én liten feil. Kanskje blir du distrahert når du kjører på veien, når man titter opp er det for sent og du krasjer ned i et vann. Eller så dukker kanskje en hjort plutselig opp foran bilden, og når du prøver å unngå å kjøre på den så mister du kontrollen over bilen. Hvis ulykken er ute og bilen havner i vannet, så vil den straks begynne å synke. Vannet kommer til å fosse inn og det fyller bilen. Hva gjør du?

Mange mennesker aner ikke hva de skal gjøre hvis de havner i en slik situasjon. Kanskje du har tenkt på det, men når ulykken er ute så er det stor sjanse for at du får panikk, og du kommer ikke til å tenke på hva som er best å gjøre.
Du kommer sannsynligvis til å ville komme deg ut av bilen så fort som mulig. Men for å lykkes med det må du først rulle ned vinduet samtidig som du tar av sikkerhetsbeltet. Dette er avgjørende siden alt vannet kan skade den elektroniske utrustningen i bilen og føre til kortslutning eller forstyrres helt. Hvis det skjer så kommer du sannsynligvis ikke til å klare å åpne vinduet eller ta av deg sikkerhetsbeltet.

Hvis du ikke får til dette og blir innestengt i en synkende bil så må du prøve å knuse ruten med en gjenstand for å komme deg ut. Du kommer ikke til å klare å åpne døren selv om den er ulåst, fordi trykket fra vannet rundt gjør at det blir umulig å få opp døren.

Neste steg er å komme seg ut av bilen så fort som mulig. Mennesker i en synkende bil har mindre enn ett minutt på å reagere og komme seg ut. Og hvis det er små barn i baksetet så må de få hjelp fra en voksen. Først må de komme seg løs fra barnesetet og så ut gjennom vinduet. Her er flere tips:
Ikke ring nødnummeret, du kommer til å sløse bort dyrbar tid, og det kommer til å være for sent innen de rekker å komme frem. Ikke få panikk, du må reagere umiddelbart for å redde liv. Hvert sekund teller, og i det øyeblikket du havner i vannet begynner klokken å tikke.

Se på dette klippet fra ABC News. Det kommer til å vise deg akkurat hva som venter om du noen gang skulle trenge å flykte fra en synkende bil. Det finnes også scenarioer av hvordan en synkende bil ser ut fra innsiden. De viser hvordan man kommer ut både foran og bak i bilen, og hvordan man kan hjelpe små barn med å komme seg ut.

[adsense2]

 

Vennligst del denne artikkelen og videoen med venner og familie.
Informasjonen som den inneholder kan redde livet ditt eller til noen du elsker.