Forskerne kutter i steinen. Når de ser det renner blod, gjør de en UTROLIG oppdagelse!

1801

Disse 22 bilder beviser hvor unik og fantastisk planeten vi bor på er. Hvor ellers kan du finne slike merkelige og overveldende bilder? Hvilke av disse bildene imponerte deg mest? 

Er du redd for torden? Du burde du ikke besøke dette stedet. Nær munningen av Catatumbo River i Venezuela er det torden og lyn hele 160 dager i året, 10 timer i døgnet og 160 ganger i timen!

b1

The Christmas Island i Det indiske hav er hjem til over 120 millioner krabber! På senhøsten trekker de opp for å parre på stranden. Se de utrolige bildene!

b2

b3

Ved første øyekast ser de ut som steiner. Men de lever! Disse fantastiske, marine skapningene bor på kysten av Chile.

b4

b5

Når vannet oversvømmet bakken flyktet disse edderkoppene i Pakistan opp i tretoppene, og spinnet hjemmene sine der. Se så utrolig det ser ut!

b6

b7

Denne uvanlige typen sky blir formet når sterke luftstrømmer blir fortrengt av fjellets vibrasjoner.

b8

Det ser ut som frossent hår! Men det er faktisk nåler av is som har blitt infisert av en bakterie kalt Pseudo Syringae. Resultatet er dette!

b9

Denne spøkelseslignende, grønne gløden er kanskje velkjent for oss som bor i Norge. Det er et av de mest vakreste, naturlige underverkene på jorden.

b10

Dette bildet på du se 2 ganger: en strøm i en elv? Dette fenomenet er oppstått i Mexico. Tett materiale synker til bunnen av vannet, slik at en undervannsstrømning opptår. Et utrolig syn!

b11

b12

Morilden oppstår når spaet ligger i vannet og plankton avgir lyssignaler når de blir flyttet på. Havet blir så et blått, lyst teppe. Fantastisk!

b13

Dette er et naturgass krater i Turkmenistan som også blir kalt «Porten til helvete». Helt siden den ble oppretter i 1971 har ikke flammene slukket!

b14

b15

Disse imponerende fargene oppstår når et vulkanutbrudd får mye energi, og blir sluppet ut i atmosfæren. Helt fantastisk!

b16

Dette ligger i Death Valley i California (USA) – og de 250 tynge berartsfragmentene har ikke blitt flyttet av mennesker eller maskiner. Nå har forskere funnet årsaken: frost og is gjør overflaten glatt om vinteren, slik at steiner glir på isen gjennom sanden!

b16

Hvem har malt dette treet? Ingen andre enn naturen selv! The Rainbow Eucalyptus, som vokser på Filippinene og i Indonesia, har bark som dør på ulike tidspunkt. Derfor er de forskjellige lagene synlige under: en lys grønn svinger inn i en rik, mørkegrønn farge, også er det blå, lille, rosa, oransje, rødt – og til slutt brunt.

b18

b19

Fossende fra Kawah Iljen sin vulkan på den indonesiske øya Java er faktisk ikke blå lava, men 583 grader varm svovel, som reagerer ved avkjøling fra overflaten med oksygen, og blir deretter tent umiddelbart som en blå-brennende væske. En unik ting i naturen!

 

[adsense2]

 

b20

I Tanzania inneholder denne plassen så mye salt, at saltet endrer dyrene etter sin død til uhyggelig statuer av salt. Både skummelt og fascinerende!

b21

b22

Trær i regnbuens farger, vandrende steiner og en elv under vannet: Det er utrolig hva vår fantastisk jord inneholder!

DEL dette om du er enig i at flere burde se disse nydelige bildene fra vår lille planet!