1-åringen blir innlagt på sykehus med blemmer på huden. Moren får SJOKK når hun finner ut av hva det er, og skriver dette viktige budskapet.

90193

Amy Stinton fra Portsmouth i England fikk sjokk da hun så huden til sin 1-år gamle sønn Oliver: Huden til det lille barnet var dekket av blemmer. På sykehuset fikk hun den skremmende diagnosen – Oliver har blitt smittet med herpes!

En person med herpes har trolig kjærtegnet eller kysset Oliver og overført viruset. Som en advarsel deler den bekymrede moren de forferdelige bildene, som ble delt over 9000 ganger på bare noen få dager: «Dette skjer med barn når de kommer i kontakt med herpes. Oliver har nå viruset i seg og vil bære det hele livet.»

 

[adsense2]
Oliver ble behandlet på sykehuset i fire dager. Heldigvis fikk ikke gutten ytterligere skader. Men viruset som ikke er farlig for voksne, kan være livstruende for nyfødte som er mindre enn seks uker gamle. Immunforsvaret deres er så svakt at herpesviruset kan spre seg til indre organer og til hjernen, og kan forårsake slike infeksjoner og hjernehinnebetennelse med alvorlige konsekvenser for små skapninger.

Nesten alle har herpesviruset latent i kroppen, men bare en brøkdel får utbrudd. Så hvis du har et forkjølelsessår, så bør du holde deg unna babyer for å beskytte dem mot viruset.