Foreldrene lar sin ett-år gamle sønn være alene hos barnevakten. Når de så han neste morgen brøt de helt sammen!

8684

Når man bruker en barnevakt, så regner man med at det er en varm og kompetent person som kan vise omsorg for barnet. Dessverre er ikke alltid situasjonen slik, noe en familie fra Oregon, USA fikk oppleve. Småbarnsforeldrene Alicia Quinney og Joshua Marbury fra Oregon, USA, var ute på middag for et par måneder siden, så de lot en barnvakt passe barna.

Når paret kom hjem lå barnevakten og sov – og sønnen Jacob som nettopp hadde fyllt ett år lå og skrek. Dagen etter oppdaget de blåmerker og sår på den ett år gamle sønnen Jacobs kropp. Han hadde blitt slått av barnevakten. Men mannen går fri fra forbrytelsen. En lov i delstaten Oregon gjør det nemlig sånn at han ikke kan tiltales – ettersom Jacob ikke selv kan fortelle om hva som har skjedd, skriver Oregon live.

sla1

De tok Jacob med til sykehuset, der de kunne konstatere at han hadde blitt slått. Legene sa til og med at slagene han hadde fått kunne vært dødelig for den lille gutten, skriver Ekstra Bladet.

[adsense2]

Foreldrene gikk til politiet, og lille Jacob ble undersøkt for at politiet skulle kunne bruke det som bevismateriale. Men Alicia og Joshua hørte aldri tilbake fra politiet – isteden kontaktet de dem selv etter noen uker. Og de fortalte at det ikke var mulig å tiltale den mistenkte.

sla2

Ifølge en lov i staten Oregon skal anklageren kunne bevise at offeret har lidd fysisk skade og at offeret også har opplevt vesentlig smerte. Det gjør det vanskelig når offeret er et barn som ikke kan prate om hendelsen – til tross for at den mistenkte i dette tilfellet har erkjent skriver Oregon Live.

– Jacob har alltid vært mammas lille gutt, men etter denne hendelsen kan jeg ikke gå fra ham uten at han begynner å gråte. Og vår datter går til psykolog på grunn av at hun så at lillebroren ble slått, sier Alicia Quinney til Ekstra Bladet.

sla3

”INGEN kan slå et barn og komme seg unna med det fordi at barnet ikke verbalt kan fortelle om det”, skriver han.