Den eldre mannen flytter hjem til sønnen og familien hans. Da gir barnebarnet foreldrene en lærepenge de ikke kommer til å glemme!

937

En eldre mann hadde nylig blitt enkemann, så han flyttet hjem til sønnen sin, kona hans, og barnebarnet på 5 år. Mannen var syk, synet hans begynte å bli dårlig, han haltet, og siden hendene hans skalv, ble dagligdagse gjøremål slitsomme.

Under middagen satt hele familien ved bordet. Farfarens skjelving gjorde det vanskelig for familien å få matro. Maten ramlet av gaffelen, og glasset med melk ble sølt utover duken på bordet.

– Vi må gjøre noe med pappa. Jeg er lei av uroen han skaper, for ikke å snakke om den irriterende smakssansen hans, sa sønnen til kona si.

Under neste måltid hadde de satt opp et lite bord som var adskilt fra spisebordet. Der satt farfaren mens de andre spiste i fred ved det store bordet.

På grunn av de skjelvende hendene hans hadde både to og tre tallerkener knust ved tidligere middager. Nå fikk han maten servert i en treskål i stedet.

Familien slengte et blikk på ham da han satt der og spiste. Han sa ingenting, men de kunne se da en tåre trillet nedover kinnet hans. De kommenterte det og sa at han bare søler mat på duken om han satt med dem, og at det var for hans eget beste.

Deres 5 år gamle sønn observerte situasjonen uten å si et ord.

Senere på kvelden så foreldrene at sønnen satt på gulvet og lekte med noen trebiter. Det var åpenbart at han prøvde å bygge noe.

– Hva bygger du? spurte faren.

– Jeg prøver å lage en liten skål til deg og mamma som dere kan spise av når dere blir gamle, svarte gutten.

[adsense2]

 

Både moren og farens øyne ble blanke. Stemmene deres begynte sakte men sikkert å briste, og til slutt kom tårene rennende nedover kinnene deres. De så på hverandre i stillhet, og under blikkvekslingen fikk de en idé. Begge visste hva de måtte gjøre.

Da det var klart for kveldsmat tok faren tak i farfarens hånd og leide han til middagsbordet. Fra den dagen av spiste de alle måltider sammen ved det store bordet. Det lille bordet ble plassert i garasjen, og der har det stått siden.

Nå var det ingen som brydde seg om matbiter som ramlet ned fra gaffelen, sølt melk, eller flekkete duker.

Glem ikke at barn lærer av handlingene dine. Ta vare på menneskene rundt deg på samme måte som du vil at de skal ta vare på deg. Gjerne DEL denne med vennene dine om du er enig!