5-åringen måtte sitte utenfor på klassebildet – nå raser internett mot skolens arroganse!

6796

Svenske Elis på 5 år så fram til neste skoledag. Han hadde tatt på seg sine fineste klær, og gjort seg klar til årets klassebilde – men da Elis kom hjem den dagen, ville han ikke snakke om det.

Da moren, Veronica Appelgren, nylig fikk bildene sendt hjem i posten, skjønte hun hvorfor. Elis satt ensom utenfor resten av klassen.

Oppskrift på verdens beste vafler Oppskrift på verdens beste ostekake

«Er det slik det skal se ut i et inkluderende samfunn?» skriver hun på Facebook.

I et Facebook-innlegg bestemte Veronica seg for å dele sitt sinne ovenfor klassebildet, hvor 5 år gamle Elis, som har cerebral parese og sitter i rullestol, måtte sitte utenfor resten av gruppen.

«Det kunne like gjerne vært et reklamebilde for Friends, om ekskludering, men det er det ikke; det er sønnen min sitt klassebilde fra førskolen. Et bilde som er tatt på ekte, et bilde som er ekte. Et bilde som er tatt i august 2016«, skriver Veronica i innlegget, og fortsetter:

«Er det slik det skal se ut i et inkluderende samfunn? Det gjør vondt, kjempevondt i mammahjertet mitt. Er det slik framtiden til Elis skal se ut? Så fort man ikke passer inn i den ferdige malen, plasseres man utenfor, i stedet for å gjøre om malen slik at alle får plass uansett kjønn, funksjonshemming, religion, etnisk tilhørighet, seksuell legning etc. Samtidig som jeg aldri mer vil se dette bildet, vil jeg vise det til hele verden – ingen skal noen sinne trenge å oppleve dette!»

Annonse:
Billig garn får du hos strikk.no

klassebilde

Veronicas hjerteskjærende innlegg ble raskt populært på nettet – og samtidig kontaktet hun selv fotofirmaet Photomic, skolen og skolens pedagoger. Omsider fikk hun også svar.

«Det handler om at de ikke har tenkt i det hele tatt», sier Veronica Appelgren til SVT.

I en oppdatering på innlegget, skriver moren Veronica også at fotofirmaet tok på seg ansvaret, ba om unnskyldning og stoppet både skolekatalogen og selve klassebildet. På fredag kommer klassen til å fotograferes på nytt. Pedagogene på skolen mener også at de reagerte på at Elis satt utenfor – og angrer nå for at de ikke gjorde mer for å endre oppstillingen på bildet.

«Jeg håper at det å dele det som har skjedd, vil bli til noe positivt. Noe som både pedagoger og fotografer og mange andre kan ta lærdom av», skriver Veronica Appelgren på Facebook.

DEL denne historien med vennene dine på Facebook, om du også er enig med Veronica!