Begge foreldrene er over 1,80 høye. Men når de får en baby får de seg en overraskelse!

91595

Den 23 år gamle Jamie Jenkins og hennes partner Jakob Lang fra australske Sydney venter første barn, men allerede i uke 12 av svangerskapet viser ultralyden at det er noe galt. Ukene fortsetter å gå og de aner ikke hvordan det går med deres ufødte datter.

hel1

Bare noen få uker før fødselen må legene fortelle den grusomme nyheten om at datteren ikke har dannet lungevev, og gir råd om abort. «Jeg kunne føle sparkene hennes og hadde allerede plukket ut et navn. Det var ikke et alternativ for meg å avslutte livet hennes», sier moren.

hel2

Når Helena først blir født, råder legene foreldrene å si farvel. De sier det ikke er noen sjanse for at hun kommer til å overleve. MEn til tross for alle omstendigheter blir hun bare sterkere og sterkere og overrasker både familien og legene flere ganger. Etter seks uker kan foreldrene endelig vite hva som er galt med datteren: Helena lider av en sjelden form av kortvoksthet.

hel3

[adsense2]

Tre ganger overlever Helena døden, og trenger både kirurgi og tilbringe de første tre månedene på sykehuset. I løpet av denne tiden lærer foreldrene hvordan de skal ta vare på datteren sin, da tilstanden hennes krever mye tid, omsorg og kunnskap.

hel4

Samtidig som de vet at datteren har den sjeldne genet for kortvoksthet i seg, er begge foreldrene ca 1,80 meter høye. Deres søte datter kaller de kjærlig for Tommelise. Hvorvidt familien kommer til å fortsette å vokse er enda ikke kjent, fordi sjansen for få en kortvokst barn igjen er 1:3.

hel5

Til tross for tilstanden er det mange lyspunkt i Helenas liv, og hun blir ofte kledd opp som fe og prinsesse. Den lille modellen ser ut til å stortrives og gliser fra øre til øre på hvert bilde. Helena har også fått sin første jobb som modell for håndlagde klær, og de feiret nylig hennes første bursdag.

hel6

På sin egen Facebook-side informerer foreldre om Helenas vanskelig reise og sykdommen. «Helena har overrasket oss allerede på mange måter. Det er lite mirakel og vi håper vår historie kan hjelpe andre foreldre i samme situasjon», sier moren.

hel7

To ganger i måneden på Helena til undersøkelser, men i mellomtiden gjør foreldrene alt for at hun skal få en vakker og minneverdig tid med dem. Forhåpentligvis fortsetter alt oppover og ting løser seg. Og hvem vet, kanskje en dag vil Helena bli en berømt modell!

DEL gjerne denne inspirerende historien med vennene dine på Facebook!