14. juli 2024

Den lille jenta blir forvirret da moren hennes sjokkerer henne med DETTE før skolen, men så får hun tårer i øynene!

Ordene vi sier kan bli brukt til å hjelpe, eller til å såre. Og når de er sagt, kan man ikke ta de tilbake. Hva denne moren lærte barnet sitt er utrolig viktig!
Den lille jenta blir forvirret da moren hennes sjokkerer henne med dette før skolen, men hun får tårene i øynene når DETTE skjer!

Datteren min begynner på ungdomsskolen i morgen. Vi har dekorert skapplassen hennes, kjøpt inn nye uniformer og til og med overrasket henne med en ny ryggsekk. Men i kveld, like før sengetid, gjorde vi enda en oppgave før skolen som er mye viktigere enn de andre tingene.

Jeg ga henne en tube med tannkrem og spurte henne om hun kunne presse innholdet ut på en tallerken. Når hun var ferdig spurte jeg henne, rolig, om hun kunne putte tannpastaen tilbake i tuben.

Hun begynte å si ting som «Jeg kan ikke!» og «Det blir ikke sånn det var». Jeg ventet stille til hun var ferdig før jeg sa følgende:

«Du vil huske denne tallerkenen med tannpasta resten av livet ditt. Ordene dine har kraften til liv eller død. Når du starter på ungdomsskolen skal du se hvor mye vekt ordene dine har. Du kommer til å ha mulighet til å si ord som sårer, krever og skader andre. Du har også muligheten til å si ord som leger, oppmuntrer, inspirerer og sprer kjærlighet til andre. Du vil noen ganger velge feil; jeg kan komme på tre ganger denne uken jeg har brukt ord uten å tenke meg om og skapt skade. Akkurat som denne tannkremen, så fort ordene er ute, kan du ikke ta dem tilbake. Bruk ordene dine forsiktig, Brianna. Når andre misbruker sine ord, ta vare på dine ord. Ta det valget hver morgen at bare gode ord kommer ut av munnen din.
Bestem deg selv ikveld om du skal gi liv på ungdomsskolen. Bli kjent for at du er snill og omsorgsfull. Bruk livet ditt til å gi liv til en verden som desperat trenger det. Du vil aldri, aldri angre på at du valgte å være snill.»

En ekstra forespørsel til alle dere barn som begynner på skolen igjen i August: Hvis du ser noen som sliter med å få venner eller blir mobbet på grunn av at hun/han ikke har mange venner eller fordi de er sjenerte, mindre «pene» eller ikke keldd riktig – VÆRSÅSNILL, ta ansvar å gjør noe! Si «hei» eller ihvertfall smil til dem når du går forbi dem. Du vet aldri hva en person sliter med utenfor skolen.

 

[adsense2]

 

Det er din snillhet som kan gjøre en STOR forskjell i noens liv! FORELDRE og BESTEFORELDRE burde DELE dette viktige innlegget!