En 6 år gammel jente forbereder seg på bli blind ved å se så mye av verden som hun kan

578

Catrina Frost husker at sin datter Cailees øyne så litt unormale ut når hun var baby.

Cailees storebror, Tanner, ble født noen år tidligere, med store synsproblemer. Så moren ville først finne ut om Cailee også hadde problemer, eller om hun bare var alt for forsiktig.

Senere viste en synstest at Cailee hadde noen problemer med øynene. Hun var veldig nærsynt, og led av amblyopi, hvor ett av øynenes funksjon er redusert fordi hjernen og øyet ikke jobber sammen på riktig måte.

Men Catrinas instinkter sa at det var noe mer.

«Jeg bare hadde en mamma-magefølelse,» sa Catrina. «Og jeg husker at jeg var på parkeringsplassen hos optikeren og tenkte ‘vet du hva, jeg tror det er mer ved dette’.»

Senere ble Cailee diagnostisert med en sjelden genetisk lidelse, kalt FEV (familiær eksudativ vitreoretinopathy).

Det var en tilstand som mest sannsynlig ville gjøre henne helt blind.

cailee1

Det var på vei til en FEV-spesialist i California at Catrina fikk en idé: en sightseeing-liste før Cailee ble helt blind.

Mens de var på vei dit, kjørte de forbi The Imperial Sand Dunes. Kilometer med myk, nydelig sand mellom glatt ørken på hver side. Og Cailee forelsket seg i dem.

cailee2

«Vi stoppet, og hun løp opp og ned sanddynene i en time. Hun ble skitten, og lagde sandengler og hadde det kjempegøy. Og det var da jeg skjønte at jeg måtte lage en liste over steder hun måtte se og ting hun måtte gjøre… Hvis jeg ikke hadde stoppet for å gi henne denne opplevelsen, ville hun aldri få et minne av den myke sanden, og hvordan den så og kjentes ut.»

Da de to kom til California, sa spesialisten at Cailee mest sannsynlig ville miste synet i løpet av de neste fire eller fem årene.

Så da det kom til denne lista, var det nå eller aldri.

Med hjelp fra donasjoner som kom inn gjennom en kampanje, har Cailee fått muligheten til å se vakre prinsesser i Disney World…

 

 

+cailee3

… Det glitrende vannet fra svømmebasseng…

cailee4

[adsense2]

… Slående blå bølger… 

cailee5

… Sin første solnedgang på en strand…

cailee6

… Og det er virkelig bare begynnelsen.

Man trenger ikke et visuelt minne for å kunne oppfatte og samhandle med verden. Men for Catrina, Cailee, og hennes tre brødre (som også er med på turen), vil minnene de skaper bringe mye glede i familien de neste årene.

«Vi holder fortsatt på å lage listen,» sier Catrina. «Jeg har spurt Cailee hva hun vil gjøre. Hun har veldig lyst til å ri igjen. Hun vil gå på en ballett, så jeg har tenkt på å ta henne med på «Nøtteknekkeren». Det tror jeg hun ville ha likt.»

En dag i snart, vil Catrina ta med barna til å se den store California Redwoods. Så skal de på et moteshow, så kunstskole, så klatreskole, og så kokkeskole. Og så mye annet.

I mellomtiden sier Catrina at de forbereder Cailee på å bli blind.

cailee7

Hun har øvd på å bruke blindestokk, og har lest blindeskrift på skolen i mange år. Så når den tid kommer, vil hun være klar.

«Da hun var ferdig med sin tredje laserbehandling da hun var bitteliten, sa hun ‘Mamma, jenter er tøffe’,» sa Catrina. «Og jeg sa ‘Ja, kjære, jenter er tøffe.’ Og det har blitt hennes motto.»

Catrina vil få andre foreldre til å sjekke barna sine sitt syn tidlig og ofte, og at blindhet og tilstander som fører til det, ikke nødvendigvis er noe å frykte.

«Uansett om hun ser eller ikke, tviler jeg ikke på at denne jenta har utrolige ting å vente i fremtiden,» sa Catrina. «Jeg tviler ikke.»

 

Gjerne del denne utrolige historien med vennene dine på Facebook! Stå på, Cailee!