Hun mobbes fordi hun aldri bytter klær. Da ser læreren DETTE på skjorten og gjør det «forbudte».

105611

De fleste av oss vet nok at mobbing kan skade et menneske for livet. Det er så alt for mange barn som blir utsatt for mobbing og det er helt uakseptabelt.

Og det er enda mer tragisk når nedsettende kommentarer, utestengelse og mobbing foregår på arbeidsplasser, hos voksne. Vi har helt enkelt vanskelig for å gjøre noe med problemet. I blant er det lett å bli negativ og gi opp når man tenker på dette, og det er kanskje derfor jeg synes det er ekstra viktig å løfte fram gode eksempel vi kan finne.

Denne historien er hentet fra Mohonasen High School i USA, der den 39 år gamle læreren Faith Perry arbeider. I skolen bar hun alltid samme klær: en blomstret bluse, svarte bukser og svarte gymsko.

Grunnen?

fai1

[adsense2]

Jo, en dag i klasserommet oppdaget Faith at hennes elever trakasserte en jente i klassen for at hun bar de samme klærne to dager på rad. Elevene hånte henne, som om det å bruke samme antrekk hver dag hver noe forbudt og feil.

fai2

Faith grep inn med en gang og forklarte for sine elever at det ikke fantes noe rett eller feil når det gjelder valg av klær. For å støtte jenta som ble mobbet fortalte hun at hun skulle bruke samme klær i to uker. Hun holdt løftet sitt. Hun vasket klærne ofte, men passet på at klærne rakk å tørke over natten.

Det herlige med dette initiativet var at det gikk inn hos elevene og de lærte noe av det.
Læreren planlegge å gjøre det samme hver år, bare at hun velger et nytt antrekk. Hun sier at hun ikke har tenkt til å slutte før hun får en stopp på mobbingen på skolen.

«Det er viktig å være en profesjonell lærer, ettersom det er min jobb, men det er enda viktigere hvordan jeg gjør jobben min, ikke hva jeg har på meg», sier Faith Perry.

Se selv i videoen under og DEL dette om du er imot mobbing du og!