Barna hennes tok bilde av henne på stranden. Hun blir kvalm helt til hun hører hva de sier…

32791

Alle kjenner en person som gjemmer seg idet kameraet kommer fram. Kanskje er du den personen selv? Vi lever i et samfunn hvor det er stort press på hvordan man ser ut, og hvor selfier er en stor del av hverdagen. Men det finnes de som virkelig ikke er komfortable foran kameraet, og de som aldri kunne tenke seg å ta en selfie. Men ser du virkelig så ille ut som du tror eller er det bare noe du tror? 

En mor ble sjokkert da hun fant et bilde av seg selv. Men det tok øynene til hennes barn å innså hvor vakker hun virkelig er, og hvordan hun fortjener å elske kroppen sin uansett hvordan den ser ut.

kropp1

«Da jeg bladde igjennom bildene på telefonen så jeg det. Min første reaksjon var sjokk. Hvem tok dette stygge bildet av meg? Jeg blir kvalm og flau over hvordan jeg ser ut og det hele gjør meg nesten på gråten. Idet jeg skal til å slette bildet kommer sønnen min inn på rommet.
Vet du noe om dette bildet? spør jeg han. Jeg skrur på skjermen slik at han kan se det. Han smiler stort.

kropp2

«Jeg tok det bilde av deg i Tahoe», sier han. «Du så så nydelig ut der du lå. Jeg kunne ikke la være, mamma«.

«Du må spørre meg før du bruker telefonen min til å ta bilder», sier jeg så. «Jeg vet det, sier han. «Men mamma, seriøst, er du klar over hvor fin du ser ut?» Jeg ser på bildet og prøver å se hva han ser.
Datteren min kommer gående og tar en titt på bildet. «Det der kunne vært et postkort, mamma», sier hun smilende. «Du er så vakker, jeg elsker det.» Jeg trekker pusten.

kropp3

Dette er nøyaktig hva jeg trengte. Jeg ser alltid feil ved meg selv. Jeg begynner å se mer enn hva som er der. Jeg ser store, feite lår. Jeg ser en mor som har kollapset i sanden etter timer med barna sine. Jeg ser tykke armer…

kropp4

Jeg ser også armene til en mor som har hjulpet barna sine over steiner og varm sand slik at føttene deres ikke skal skade seg. Jeg ser fortsatt en feit kvinne i svart kjole som prøver å skjule vekten sin. Jeg ser en eventyrlysten mor som elsker barna sine utrolig mye.

kropp5

Som mange kvinner har jeg slitet med vekten nesten hele livet. Det er ikke noe som kommer til å forsvinne. Jeg har ikke en naturlig tynn kropp, det har jeg aldri hatt. Nå er jeg så stor jeg noengang har vært på 10 år. Uansett har jeg ikke latt vekten min stoppe meg denne gangen.

kropp7

Jeg bruker korte topper, sommerkjoler og badedrakter i offentligheten. Jeg løper rundt og leker med barna mine og noen gang føler jeg meg nydelig. Ja, du hørte meg. ‘Jeg føler meg pen, så pen.’. Er det fordi jeg blir eldre? Er det fordi jeg har mer å bry meg om enn hvordan jeg ser ut? Eller er det kanskje fordi barna mine ser på meg med beundrende øyne? Det har ikke noe å si.

[adsense2]

For jeg hater ikke kroppen min mer. 
Det er stort for meg å innrømme det og det er vanskelig for meg å skjønne det. Jeg skal ikke slutte å trene og spise sunt. Det er ting jeg vil fortsette med fordi jeg vil ha ett langt liv.

Men akkurat nå elsker jeg kroppen min slik den er. Jeg vil at det skal være greit for meg å beundre meg selv på måten barna mine gjør.

kropp11

Takk, barn.» 

For en inspirerende historie! Det er vakkert at denne moren hørte på hva barna så, og nå elsker kroppen sin slik den er. DEL denne om du er enig!