2-åringen døde når han spiste den populære frukten. Nå advares foreldre mot å gi barna dette!

85001

Det skulle ha vært en hyggelig familietur til restauranten Pizza Hut. Men for foreldrene Abigail Wilson og David Jenkin, som kommer fra den britiske byen Hartlepool, ble dagen snudd til et mareritt det er umulig for dem å glemme.

Sønnen deres, Jacob på 2 år, døde etter å ha blitt kvelt av en drue.

Ulykken som skjedde for ett år siden gjorde at livet til Jacob Jenkins ble alt for kort. Barnet ble fraktet til sykehus men det var ikke mulig å redde livet hans. Han døde fem dager etter å ha satt druen fast i halsen.

jacob

Familie og venner samlet seg rundt han på sykehuset og slapp gule ballonger opp mot himmelen i samme stund som han døde. Etter hendelsen la moren ut ett hjerteskjærende innlegg på internettet der hun forteller at hennes sønn har «fått sine englevinger.»

[adsense2]

Jacobs død er utrolig trist, men dessverre ikke sjeldent. Druer kan være veldig farlige for små barn – noe ikke alle foreldre er klar over. Deres form og størrelse gjør at de kan sitte fast i halsen og gjøre slik at barnet blir kvelt.
Man bør derfor aldri gi små barn druer uten å dele dem i to (over langsiden) først.

Men det er ikke bare druer som kan sette seg fast i halsen. Andre ting man bør unngå å gi til sine barn (uten å dele de opp først) er:

  • Kjøttboller
  • Tørkede aprikoser
  • Store pølsebiter
  • Cherrytomater
  • Mandarinskiver
  • Gulerot i skiver (riv den istedet)

Tenk også på at man aldri skal la barnet spise under en bil- eller sykkeltur.

Jeg vil virkelig ikke at noen barn skal oppleve det som skjedde med Jacob. Det kan være du allerede var klar over dette, men det finnes enda folk som ikke har tenkt på hvor farlige druer kan være. Del gjerne dette innlegget videre til andre småbarnsforeldre du kjenner, kanskje det kan redde ett liv! 

Hvil i fred, lille Jacob.