Hun blir rådet til å avslutte svangerskapet, men det åpne brevet til legen rører tusenvis!

520

Da Courtney Bakey ble gravid, ble det tidlig konstatert at datteren hennes hadde Downs syndrom. Legen anbefalte henne og mannen å avslutte svangerskapet, og forklarte «hvor dårlig livskvaliteten deres ville bli med et barn som har Downs syndrom». Men Courtney nektet – det var datteren hennes.

Noen måneder senere ble datteren Emersyn, født. De nybakte foreldrene oppdaget kjapt den store gleden Emersyn spredte, og Courtney visste at hun måtte si noe til legen som ville frata verden en så fantastisk gave.

[adsense2]

Det tok et år å skrive brevet – så gikk Courtney og Emersyn hånd i hånd og la brevet i postkassen.

Nedenfor kan du lese brevet som nå tar Internett med storm:

Kjære lege,

En venn av meg fortalte meg nylig om hvordan legen hennes brukte å si «Han er perfekt» da han så barnet hennes på ultralyd. Da sønnen hennes ble født med Downs syndrom, var hun hos den samme legen. Han så på den lille gutten og sa:
«Hva var det jeg sa? Han er perfekt.»

Historien hennes knuste hjertet mitt. Samtidig som jeg var takknemlig for vennen min sin opplevelse, fylte den meg med en sorg jeg aldri burde oppleve. Jeg skulle ønske du var som den legen.

Jeg kom til deg i en av de vanskeligste tidene i livet mitt. Jeg var livredd, nervøs, og helt fortvilet. Jeg visste enda ikke sannheten om barnet mitt, og det var det jeg desperat trengte fra deg.

Men i stedet for at du oppmuntret meg og støttet meg, foreslo du å avbryte svangerskapet.

Jeg sa til deg hva navnet hennes var, og du spurte oss en gang om vi visste hvor lav livskvaliteten vår ville bli med et barn med Downs syndrom. Du foreslo at vi skulle tenke over beslutningen vår om å fortsette svangerskapet. 

Fra det første besøket, hatet vi møtene. Den vanskeligste tiden i livet mitt ble nesten uutholdelig siden du aldri forklarte sannheten for meg: Barnet mitt er perfekt.

Jeg er ikke sint. Jeg er ikke bitter. Jeg er bare veldig lei meg.

Jeg er lei meg for at de små bankende hjertene du ser hver dag, ikke fyller deg med en evig varme. Jeg er lei meg for at de innviklede detaljene og mirakelet av disse små søte fingrer og tær, lunger, øyne, og ører ikke rører deg.

Jeg er lei meg for at det var så feil av deg å si at en baby med Downs syndrom skulle forverre livskvaliteten vår. Og jeg er knust over at du kanskje har sagt det til en annen mor, til og med i dag.

Men jeg er mest lei meg over at du aldri kommer til å ha privilegiet av å kjenne min datter, Emersyn.

Du skjønner, Emersyn har ikke bare forbedret livskvaliteten vår – hun har rørt tusenvis av hjerter. Hun har gitt oss et formål og en glede som er umulig å uttrykke. Hun har fått oss til å smile, gitt oss mer latter, og de mest kjærlige kyss vi noen gang har fått.

 

Hun har åpnet øynene våre for ekte skjønnhet og kjærlighet.

Så jeg ber om at ingen mor trenger å gå gjennom det jeg gjorde. Jeg ber om at du nå kommer til å se den ekte skjønnheten og kjærligheten i hver ultralyd også.

Og jeg ber om at neste gang du ser en baby med Downs syndrom, som ligger i sin mors mage, så kommer du til å se meg, og så fortelle henne sannheten:

«Barnet ditt er perfekt.»

Det eneste denne moren fra Florida ville, var å få støtte og oppmuntring under en tøff og følsom tid. I stedet var denne legen mer interessert i å redde seg selv, og la enda mer vekt på Courneys skuldre.

Vi er så glade for at Emersyn fikk sjansen til å spre glede i verden, og vi er overbevist om at livsgleden nå er på topp hos familien Bakey – endelig.

Del denne med vennene dine på Facebook!