23. juli 2024

Forskernes bønn til foreldre: Ikke gjør dette med barna deres i sommervarmen

Hver sommer mister flere barn livet på grunn av deres foreldres naivitet.

Det er ikke noe som strålende sol og høye temperaturer som lokker barn og voksne ut, men foreldre til babyer og små barn bør tenke seg godt om i varmen.

Hvis man legger et teppe eller et tøystykke over barnevognen for å skåne barnet mot solskinn og lyder, kan det faktisk være livsfarlig, skriver The Independent.

I følge svensk forskning risikerer barna å dø av å bli overopphetet, da babyer ikke kan regulere varme på samme måte som voksne.

– Det blir ekstremt varmt i en barnevogn, nærmest som en termos, forklarer den svenske forskeren og barnelege, Svante Norgren til Svenska Dagbladet, i følge den britiske avisen, og forklarer videre:

– Det blir også dårlig luftsirkulasjon, og det er vanskelig å følge med på barnet når det er dekket til på den måten.

The Independent testet dette, og satt en barnevogn ute i sola på ettermiddagen. Mellom klokka 11.30 og 13.00 ble det 22 grader i den, uten noe over den. De dekket over barnevogna, og steg temperaturen til 34 grader på 30 minutter.

 

[adsense2]

 

Det anbefales at små barn sover kjøligt, gjerne mellom 18 til 20 grader, men ikke over det. Sovestilling (babyer skal ligge på ryggen), røyking og overoppheting er de tre hovedårsakene til krybbedød.

Del denne med vennene dine for å advare dem i sommervarmen!