23. juli 2024

Datteren hans mobbet klassekameratene sine. Nå hylles farens reaksjon av tusenvis!

Å oppdra et barn er ikke alltid like lett, spesielt ikke om man er en ensom far til tre døtre. Den ensomme faren forteller i et innlegg på Reddit om hvordan han oppdaget at datteren hans hadde mobbet andre elever på skolen. Historien hans hylles av tusenvis av foreldre. Ville du gjort det samme? Les det utrolige innlegget nedenfor:

«Datteren min, Callie, er for meg en av de fineste personene jeg kjenner. Hun har gode karakterer, trivelige venner, og klarer samtidig å være en fantastisk og kjærlig datter. Jeg har aldri trengt å gi henne husarrest, og hun har aldri gitt meg noen grunn til å tro at hun har gjort noe galt.

Jeg er en ensom far til tre døtre. Det er tøft, men jeg trodde at vi skulle klare oss helt fint. Callie er den eldste.

I dag fikk jeg en telefon fra en gråtende mor. Hun fortalte meg at Callie hadde vært med på å mobbe en jente på skolen. Callie og vennene hennes hadde tatt bilder av jenta da hun stilte seg opp i «morsomme» positurer, for eksempel da hun bøyde seg ned for å plukke opp noe, og kløften hennes syntes. Jenta er overvektig, og jeg tror at de fleste bildene har noe med «fat shaming» (å fremkalle skam over overvektige mennesker) å gjøre.

Moren fortalte at datteren hennes hadde kuttet håndleddene sine i morges, og at hun nå lå på sykehuset.

Callie var på stranden tidligere i dag og skulle komme hjem om noen timer. Jeg var så sint. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde prøvd å lære henne at man skal være snill og respektfull, og nå føltes det ut som om jeg ikke visste hvem hun var. Og fra det jeg har forstått var Callie lederen blant vennene sine.

Hvordan håndterer jeg dette, samtidig som jeg holder alt sammen? Hvilke konsekvenser burde hun få for dette? Burde jeg ta henne med til sykehuset og vise henne hva hun har gjort?

[adsense2]

Callie skulle ha kommet hjem klokken 20.30 i kveld. Klokken 20.15 ringete hun og sa at hun skulle ligge over hos en kompis. Jeg svarte «Nei, du skal komme hjem med en gang», hvor hun svarte «Jeg er allerede her! Ha det», og la på.

Jeg bestemte meg for å dra til kompisens hus, men det var tomt. Jeg prøvde å ringe til flere av kompisenes foreldre og fikk til slutt tak i noens bror som fortalte at jentene var i parken. Og visst var de det. Det var omtrent 30 ungdommer samlet rundt et bål. Jeg så Callie drikke øl.

Så, det er ikke typisk meg å bli sint, men det var dråpen. Jeg gikk bort til henne og sa at jeg ikke skulle lage en scene, men at hun måtte bli med meg. Hun ble til en helt annen person. «Jeg er nesten 18 år, du kan ikke gjøre sånn her mot meg! Du dummer meg ut!»

Jeg ble så sint at jeg ikke var helt sikker på hva jeg sa, men det var noe slikt: «Du burde skjemmes! Ei jente ligger på sykehuset på grunn av deg og vennene dine. Nå lyver du for meg, er mindreårig og drikker alkohol. Moren din ville skjemtes så mye over deg, og jeg vet nesten ikke hvem du er lengre.»

Jeg skapte da altså en scene, og hun ble med meg hjem. Jeg tok alle henne elektroniske saker, altså mobil og data osv. Så ba jeg henne om å logge inn på den anonyme siden hvor de la ut bildene, og så si unnskyld, og forklare at det var hun som hadde lagt ut dem. Til min overraskelse så jeg at det ikke bare var en person de hadde mobbet. Det var minst 50 bilder på nettsiden.

Hun sendte en unnskyldning, og så gjorde jeg det klart for henne at resten av sommeren hennes var kansellert. Hun kan bruke hustelefonen, så lenge jeg er der og hører hva hun sier.

Andre konsekvenser hun kan regne med:

 

– Obligatorisk behandling en gang i uken.

– Samfunnstjeneste – jeg undersøker fortsatt muligheten for dette.

– Når jenta kommer hjem fra sykehuset skal Callie be om unnskyldning til henne og hele familien hennes.

– Jeg har tatt bort døren hennes for øyeblikket, hun fortjener ikke noe privatliv på en stund.

– Jeg har tatt bort alle luksusproduktene som ikke anses å være nødvendige. Blant annet: Dyre skjønnhetsprodukter som jeg har kjøpt til henne. Istedet har jeg gitt henne billigere alternativer.

Jeg har ryddet rommet hennes, og nå finnes det bare bøker og pianoet hennes igjen. Jeg har sagt til henne at hun må ta igjen lesinga og at hun burde prøve å lære seg å spille piano som hun har bedt om, men aldri brukt.

Jeg sa til henne at hun måtte sove på saken. Om hun vil fortsette å bråke i morgen, så kommer jeg til å legge til flere ting på lista. Om hun aksepterer straffen sin, kommer jeg til å vurdere å forkorte straffen.»

Del gjerne denne med vennene dine om du synes denne mannen gjorde det rette ved å konfrontere datteren sin og lære henne en lekse. Jeg er sikker på at hun kommer til å angre når hun blir eldre, og at hun vil være takknemlig for at faren ville hjelpe henne med å bli et bedre menneske.