23. juli 2024

Han fant et brev på mormorens 86-årsdag. Teksten fra 1952 tar nå verden med storm!

Tidene forandres fort, og så måten man uttrykker sin kjærlighet på – før liker-knappene og virtuelle hjerter, var det enkelt og greit penn og papir som gjaldt.

En argentinsk Twitter-bruker delte nylig et kjærlighetsbrev som morfaren hans hadde skrevet til mormoren hans på 50-tallet, og nå spres teksten som en ild på nettet.

Den 27. mai 1952, skrev den italienske immigranten Italo Severini et respektfullt og ømt brev til kvinnen i sitt liv, argentinske Rosa Martinez. Han hadde ikke motet til å gjøre det personlig, og uten SMS eller Internett brukte han papir og penn for å bekjenne sin kjærlighet.

brev1952

Dette skriver han:

«Kjære frøken,

Jeg skriver til deg, og vil vennligst at du har meg unnskyldt for det jeg skal skrive.

For en stund siden begynte jeg å lure på om jeg skulle fortelle om følelsene mine til deg. Følelser som jeg kunne gjøre noe virkelig med, om du ville, siden jeg er interessert i å stifte en familie, og ønsket mitt er å gjøre det med ei jente som deg.

Om det føles bra, ville jeg vært takknemlig om du lar meg få vite om du godkjenner å starte et forhold med meg, gjennom å skrive til meg først, og så møtes personlig og forme noe konkret.

Uten videre, hilsener til deg og din familie.

Italo Severini»

[adsense2]

Og som du forstår, svarte Rosa på Italos ønske – og drøye 60 år senere har de både barn og barnebarn sammen.

Internett og SMS i alle år, men håndskrevne brev er, og kommer nok alltid til å være, noe aldeles spesielt.

Gjerne del denne med vennene dine om du også syntes brevet var søtt!