Han fant et brev på mormorens 86-årsdag. Teksten fra 1952 tar nå verden med storm!

210

Tidene forandres fort, og så måten man uttrykker sin kjærlighet på – før liker-knappene og virtuelle hjerter, var det enkelt og greit penn og papir som gjaldt.

En argentinsk Twitter-bruker delte nylig et kjærlighetsbrev som morfaren hans hadde skrevet til mormoren hans på 50-tallet, og nå spres teksten som en ild på nettet.

Den 27. mai 1952, skrev den italienske immigranten Italo Severini et respektfullt og ømt brev til kvinnen i sitt liv, argentinske Rosa Martinez. Han hadde ikke motet til å gjøre det personlig, og uten SMS eller Internett brukte han papir og penn for å bekjenne sin kjærlighet.brev1952

Dette skriver han:

«Kjære frøken,

Jeg skriver til deg, og vil vennligst at du har meg unnskyldt for det jeg skal skrive.

For en stund siden begynte jeg å lure på om jeg skulle fortelle om følelsene mine til deg. Følelser som jeg kunne gjøre noe virkelig med, om du ville, siden jeg er interessert i å stifte en familie, og ønsket mitt er å gjøre det med ei jente som deg.

Om det føles bra, ville jeg vært takknemlig om du lar meg få vite om du godkjenner å starte et forhold med meg, gjennom å skrive til meg først, og så møtes personlig og forme noe konkret.

Uten videre, hilsener til deg og din familie.

Italo Severini»

Og som du forstår, svarte Rosa på Italos ønske – og drøye 60 år senere har de både barn og barnebarn sammen.

Internett og SMS i alle år, men håndskrevne brev er, og kommer nok alltid til å være, noe aldeles spesielt.

Gjerne del denne med vennene dine om du også syntes brevet var søtt!