21. juli 2024

Det var en vanlig dag på stranden, helt til dette skjedde. Nå advarer mammaen alle andre!

En veldig viktig påminnelse om at sommeren er herlig – men også farlig. Liams mor smurte ham inn med solfaktor 50, flere ganger. Likevel endte han med å se ut som dette.
Jennifer Sayers sier hun tok forholdsregler da hun tok med barna sine på stranden.
Hun smurte både sønnen Liam og broren hans med solfaktor 50 av merket Banana Boat. I følge informasjonen på flasken var solfaktoren både testet og anbefalt av barneleger og den amerikanske foreningen mot hudkreft, Skin Cancer Foundation.
Hun smurte inn barna flere ganger i løpet av dagen, etter at de hadde kommet opp av vannet, sier hun til WTVR.

Kremen var i en sprayflaske, og hun sprayet først i sin egen hånd før hun smurte inn ansiktet til Liam og broren.
– Jeg ville være sikker på at hele ansiktet ble dekket av solkremen, sier Jennifer Sayers.
Likevel endte Liam med å se slik ut.
(Artikkelen fortsetter under bildene)

solbrent2

[adsense2]

Barnelegen Dr. Eric Freeman sier at det aldri er noen garantier for at barn ikke blir solbrente, selv om foreldrene gjør alle de riktige tingene. Derfor anbefaler han at man kjøper forskjellige typer solkrem til kropp og ansikt.

– Vi ser etter solkremer som inneholder zinkoxid eller titaniumdioxide til spesielt sensitive områder, sier barnelegen.

Solkremen som Jennifer Sayers brukte, inneholder ingen av delene.

Det som virker beskyttende i solprodukter, er såkalte UV-filtre. De kan deles opp i UVA og UVB-filtre, selv om mange beskytter mot både UVA- og UVB-stråler fra solen.

De fysiske filtrene kan eksempelvis være titaniumdioxid eller zinkoxid. Begge brukes også som fargestoff til kosmetikk, og zinkoxid er for øyeblikket kun tillatt som fargestoff, men forventes også å bli godkjent som UV-filter.

Det er også viktig å huske på andre former for solbeskyttelse. Det kan være skjorter, hatter, paraplyer, solbriller – eller rett og slett å unngå direkte sol, spesielt midt på dagen.