21. juli 2024

Gutten kommer hjem med en bursdagsinvitasjon. Moren blir rørt til tårer når hun leser kortet!

Å oppdra et barn med spesielle behov kan være veldig vanskelig. Det er mye mer man må tenke på, og det kan være vanskelig å velge hvordan man skal håndtere visse situasjoner.

Foreldre som har autistiske barn er alltid bekymret for overstimulering. Evnen til å justere ting kan være vanskelig for barnet. Når det er mange lyder og/eller mye bråk på en gang, er det ofte alt for mye for barnet å takle.

De som forstår dette vil prøve å ta ekstra hensyn og lage spesielle omstendigheter for det autistiske barnets trivsel og glede.

timothy1

Syv år gamle Timothy ble diagnostisert med ikke-verbal autisme da han var to år gammel. Overstimulering i store folkemengder er en av de største utfordringene han møter.

timothy2

Det er derfor han ikke har så lyst til å dra bursdager. Vanligvis er barn veldig glade i bursdagsselskaper, men ikke Timothy.

 

Men noe skjedde nylig. Timothys mor fikk en lapp med en beskjed. Hun ble rørt til tårene da hun leste det, og la det ut på nettet.

Her er det som sto på lappen, og hva som fikk henne til å gråte:

timothy3

[adsense2]

«Ja, jeg ble sjokkert da noen ville ta seg tiden til å skrive dette, og også av at de var så omtenksomme at de inkluderte han med alle sine vansker. Det var et nydelig øyeblikk… Vi som er foreldre til de ‘spesielle’ vet for godt hvor vondt barna våre får av å bli utestengt fra sosiale samlinger som andre barn har. Organisert sport, leking, overnatting, og ja – de grufulle bursdagsselskapene», sier hun. «Jeg ønsker bare en ting for barnet mitt – og for andre barn, og det er å bli inkludert. Alt de vil er å føle seg inkludert og akseptert for hvem og hva de er – og det er annereledes, ok… Det er bare annerledes.»

Ainsley Peikos har en sønn som heter Carter, som hadde blitt god venn med Timothy. Ainsley var den som skrev lappen, som ville forsikre seg om at Timothy kunne bli inkludert.

timothy4

«Carter har alltid snakket om han, så jeg tenkte ikke to ganger da han ville invitere Timothy til bursdagen», sier Peikos. «Det eneste spørsmålet var ‘hvordan kunne vi få det til å fungere slik at Timothy kunne komme og ha det gøy som alle andre?’ Han kom tidlig. Han gikk rett til hoppeslottet med Carter, og de hadde det skikkelig gøy.»

Det var ordene «la oss få dette til å fungere» som var så viktige for Timothys mor å høre, og har siden gjort dem til gode venner.

«Disse få ordene fikk meg og Tricia til å utvikle et vidunderlig vennskap. Jeg elsker å tenke på at den ene lappen ga henne muligheten til å gå videre en dag til mens hun er med Timothy.»

Del denne søte historien med vennene dine!