Sønnen hennes elsker Disney-prinsesser, men fikk kjeft av en fremmed. Nå svarer mammaen…

525

En mor har fått stor støtte etter at hun delte en trist opplevelse.

Det er ganske normalt at barn varierer mellom forskjellige leker når det er yngre. Noen jenter elsker biler, mens noen gutter elsker dukker – aller viktigst er det jo at barna selv liker hva de leker med. Det er derfor en amerikansk mor, Haylee Bazen, ikke var bekymret når hennes tre år gamle sønn Zakary ble glad i Disney-prinsesser og ville leke med dukker, skriver Little Things.

I stedet støtter Haylee sin sønn og deltar i leken hans.

dis1

Men ikke alle ser ut til å takle tanken på at også gutter kan leke med «jenteleker», og det fikk Halyee og Zackary merke en dag de stod og ventet på bussen.

Denne dagen ville Zackary gjerne kle seg ut som en Disney-prinsesse, og dette hadde selvsagt Haylee gitt han lov til. Ved bussholdeplassen snakket mor og sønn om hvilke prinsesser de best likte, da en fremmed mann overhørte samtalen deres og straks blandet seg inn.

dis2

Den fremmede mannen var sint og kjeftet på Haylee. Han fortalte at gutter ikke burde ha på seg slike klær og gikk straks igang med å fortelle hvordan hun istedet burde oppdra sin sønn.

Etter episoden var Haylee rystet men etter litt tid kunne hun kjenne hvor irritert hun ble over det hele. Derfor satte hun seg ned foran datamaskinen og skrev ett innlegg på Facebook som siden har blitt likt av over en kvart million mennesker.

dis3

[adsense2]

I innlegget skriver Haylee:

 

«Til mannen ved bussholdeplassen som følte at han absolutt måtte avbryte samtalen jeg hadde med min sønn. Jeg er IKKE lei meg for at du ikke likte klærne sønnen min hadde på, og jeg er ikke lei meg for at du ikke likte samtalen vår om hvilke Disney-prinsesse som var vår favoritt (selvfølgelig snøhvit).  Zachary er min tre år gamle sønn og han kan få lov til å være den han vil være. I dag var han en Disney-prinsesse og JA – jeg lot han gå på skolen kledd slik. Hvorfor? 
Fordi han gjerne ville vise sine lærere og sine venner sin Elsa-kjole og fordi han gjerne ville synge ‘Let it go’ (fra Disney-filmen Frozen), og fordi han ikke forstår kjønns-stereotyper som du gjerne vil han skal inn ordne seg under. Men mest av alt fordi han er fantastisk. Han leker med biler, dukker, prinsesser og pirater. Han kjører på scooter og han kjører med dukkevogn.  Han kan bli malt i ansiktet som en zombie eller ha leppestift på. Så neste gang du ser oss kledd ut som prinsesser eller cowboy, hold ditt misfornøyde blikk for deg selv og med mindre du har tenkt å fortelle han hvor fantastisk han ser ut kan du også holde ordene dine for deg selv!».

dis5

Jeg er HELT enig med Haylee! La barn være barn og leke, kle seg ut og like hva de enn må velge selv. DEL dette om du er enig!