19. juli 2024

Hvis du har ett par av disse skoene, må du kaste dem med en gang. Grunnen? Jeg hadde ingen aning!

Vi liker alle sko som er åpne og gir føttene mulighet til å puste i sommervarmen. Mange folk elsker sine trofaste «flip flops«, og de populære «crocs«-skoene, fordi de er komfortable, enkle å ta av og på og de er luftige i sommeren. The Crocs merket mener at skoene har helsefordeler for føttene, men dette har ikke blitt støttet med forskning. I følge Dr.Alex Kr, president av American Cademy of Podiatric Sports Medicine, er alle sko som ikke støtter hele foten samtidig (noe verken flip flops eller crocs gjør) ikke anbefalt å ha på mer enn noen timer av gangen. Sko som disse skal derfor da bare brukes til korte ærender eller til stranden. Kors sier også at folk klager over vondt i foten når de går lenge med Crocs. En fotpleiespesialist ved «Illinois Bone and Joint Institute«, Dr. Meghan Leahy, sier at Crocs og flip flops gjør at hælen blir ustabil, og har en tendens til å gripe tærne på en måte som gjør at man kan få skader, både i selve tærne og neglene. De skal derfor ikke brukes i flere timer, da dette kan skade føttene.

[adsense2]

I videoen under kan du høre om noe annet som kan være farlig med de populære «crocs»-skoene. De har vært flere tilfeller hvor Crocs har satt seg fast i RULLETRAPPER, noe som gir skade både på barn og voksnes føtter. De kan også sette seg fast i bremsene i bilen, eller lignende ting, som kan gjøre skoene ganske så farlige. Se selv i videoen under!