13. juli 2024

Legg ett såpestykke under lakenet. Det som skjer med føttene dine er helt utrolig!

Mange folk har vært i denne situasjonen: Etter en lang dag på jobb kryper du opp i sengen og er glad for å sovne. Men plutselig får du krampe i beina og du opplever mye smerte, noe som gjør det umulig å sovne. Men hvor kommer disse krampene fra? Det er mange grunnen til denne ekle følelsen. Vi kan fortelle deg hvor disse smertene kommer fra og hvordan man reduserer dem!

1. Du er kald om natten. 

Det er best for søvnrytmen din om rommet ditt ikke er for varmt, men det skal ikke være iskald heller. Det beste er å la vinduet stå litt på gløtt (selvsagt ikke når det er iskaldt ute) og passe på at beina dine er godt gjemt under dynene. Det er uklart hvorfor kramper i beina oppstår men mange tror det er på grunn av dårlig sirkulasjon i beina.
mu1

2. Trening. 

Selvfølgelig er det lurt å trene regelmessig og se etter helse di. Generelt sett har sterke muskler mindre sjanse for å bli utsatt for kramper, men du kan alikevell noen ganger oppleve kramper rett etter trening hvis du ikke strekker ut ordentlig.
mu2

3. Mangel på vann. 

Hvis kroppen din er dehydret, har den en tendens til å krampe seg. Siden beina er ett av dine største muskler, er det spesielt utsatt. Hvis du svetter når du trener og ikke drikker nok vann, vil du få kramper i beina. Pass på å drikke mye vann og sportsdrikker.
mu3

4. Stå hele dagen. 

Folk som står hele dagen på grunn av jobbene sine er spesielt utsatt, fordi beina deres er under konstant stress. Hvis du må bruke sko med høye hæler kommer du definitivt til å føle det på beina. Det hjelper å ta pause fra å stå og unngå høye hæler over lengre perioder.
mu4

5. Spis en banan. 

Til og med sportsmenn som konkurrer på proft nivå foreslår dette. Bananer har nemlig høy magnesium som hjelper å støtte utvikling av muskler og hjelper til å få kroppen til å slappe av etter trening. Og de smaker herlige og!
mu5

6. Ett såpestykke. 

Dette høres kanskje litt mystisk ut, men det virker faktisk! Prøv å legge ett såpestykke mellom lakenet ditt og madrassen. Det høres helt gærent ut, men tusenvis sverger til denne løsningen!
mu6

7. En varm dusj. 

Dette er litt som å varme opp før trening. Hvis musklene dien er varme, utvider blodvesselene seg og mer blod og oksygen kan bli transportert til musklene. Dette er hvorfor et varmt bad eller en dusj kan hjelpe deg å komme over kramper. Det er alltid lurt å strekke ut litt først.
mu7

[adsense2]

8. Agurkjuice 

Mange vil synes dette er ekkelt, men juicen fra agurker er virkelig bra for deg. Grunnen ligger i elektrolyttene. Juicen fra syltede agurker er fulle av det. Mikstueren av salt, eddik og sukker er ideel for å hjelpe deg med kramper.
mu8

Lærte du noen nye triks? Kanskje du skal forsøke noe av dette selv? DEL gjerne dette innlegget for å hjelpe flere som sliter med muskelkramper!