Klør du konstant i øret? DETTE er hva det betyr og hvordan man behandler det…

39324

Ett av de verste stedene man kan klø, er inne i øret. Om du noen gang har opplevd dette vet du hvor irriterende det er. Alt du vil er å få til å klø det ene punktet der inne, men du kan rett og slett ikke nå det! Det er plagsomt og får deg til å lure på hvorfor i all verden du klør der i det hele tatt.

Kløende ører kan komme av mange ting. Noen er rett og slett utsatt for det fra før av, da de har nevrologiske fiber som gjør ørene deres svært sensitive. Denne økte sensitiviteten gjør at man oftere kan klø i ørene, i forhold til det som er normalt. En annen faktor kan være tørr hud. Alle vet hvordan tørr og flaket hud føles, og noen ganger kan mangel på ørevoks være grunnen til at innsiden av ørene klør så fryktelig.

Om ørene dine er naturlig sensitive da har du ikke de ekstra-sensitive fibrene nevnt ovenfor. Det kan gjøre at du plutselig får kløende ører. En av de mest vanlig årsakene er øre-infeksjoner, allergiske reaksjoner, irritasjon fra høreapparater eller hodetelefoner, eller for mye vann i ørene, kan alle framme denne irriterende kløen. Videoen under går over de forskjellige grunnene i bedre detalj, så du burde helt klart sjekke den ut.

Kløende ører bruker ofte å fikse seg selv, men om andre symptomer som blødning, intens smerte, veske som renner eller hørselstap framkommer burde du ta kontakt med en lege umiddelbart, da det kan være noe mer alvorlig.

[adsense2]

Det første man vil når man klør i øret er å stikke noe inn i det og prøve å klø,  men det er noe av det dummeste du kan gjøre. Når du stikker ting inn i øret gjør du øret mer skittent og øker sjansen for å utvikle en øre-infeksjon. Hver år er det utallige personer som skader seg og den indre delen av øret fordi de stikker ting, ofte Q-tips, inn i øret. Det er veldig lite effektiv og skyver rett og slett ørevoks som kan være i kanalen lenger opp og øker sjansen for at det blir blokkering. Hva enn du gjør, ikke bruk Q-tips til å rengjøre ørene eller i ett forsøk på å klø dem.

Istedet kan du forsøke noen av disse helt naturlige og effektive måtene for å behandle små tilfeller av kløende ører.

VARM OLJEDu kan bruke disse følgene oljene til å behandle kløende ører; oliven, kokosnøtt, grønnsak eller «tea tree». Varm en teskje med olje til en komfortabel temperatur og drypp deretter noen dråper inn i øret. Tilt hodet til siden for å få oljen ut av øret etter ett minutt eller to, og vask deretter opp resterende olje. 

HYDROGENPEROKSID Bland like deler vann og hydrogenperoksid. Tilt hodet til side og drypp noen dråper inn i øret. La det deretter renne ut, og gjenta om nødvendig. 

ALOE VERAPlasser 3-5 dråper med aloe vera inn i øret, og la det sitte der i noen sekunder, før du lar det renne ut. Aloe vera vil dekke dne indre delen av øret og hjelpe til å regulere pH nivåene tilbake til normalen. Det hjelper også med å lindre kløende, såre ører.

ALKOHOL OG EDDIKBland like deler ren alkohol og ren hvit edikk i en liten bolle. Dypp en bomullsdott ned i miksen og tilt hodet slik at øret du vil behandle vender oppover. Klem ut noen dråper av miksturen fra bomullsdotten og la det renne ned i øreåpningen og fungere i 5-10 sekunder. Rett på hodet igjen og fjern det som renner ut med papir. Ikke bruk dette for mye, da alkohol kan tørke ut ørene. 

SE VIDEOEN under for alle tipsene:


DEL gjerne disse enkle tipsene om du, eller noen du kjenner, sliter med at det klør i ørene!